Duitsland: Winnaars TASPO-prijzen bekend

Voor het tiende jaar op rij heeft het Duitse tuinbouwtijdschrift TASPO op 6 november de prestaties van bedrijven en individuen beloond met de TASPO-prijzen. Meer dan 450 gasten waren aanwezig op het gala. De prijzen werden uitgereikt in de categorieën producten, klantfocus, marketing, innovatie & service en management. De bedrijven werden beoordeeld door een 24-koppige jury. In totaal werden 18 TASPO-prijzen uitgereikt.

Ondernemer van het jaar
Bettina Gräfin Bernadotte van Mainau GmbH werd uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Zij zorgde dat Mainau synoniem werd met bloemen en planten, en wordt daarom gezien als ambassadeur voor Groen. Met hun "minihoveniers"-project wil ze tien- en elfjarigen kennis laten maken met tuinthema's. Hoveniers en tuinbouwers nodigen kinderen uit hun bedrijf te bezoeken. Ze krijgen te maken met vragen als: Wat moet ik doen om mijn eigen aardbeien te kunnen eten? Wat is Muls? Wat voor dieren leven in de tuin? Welke plantensoorten zijn er?

Beste website
Nieuw in de TASPO-prijzen dit jaar: de categorie "Beste website", waarin de jury alleen een voorselectie van kandidaten maakte. De eigenlijk stemming gebeurt online. De website van My Harvest www.meine-ernte.de Gander & Kirchbaumer uit Bonn wist de meeste stemmen te vergaren.

Jonge wetenschappers
TASPO richt zich al jaren op het promoten van jonge wetenschappers in de tuinbouw. Twee jonge professionals - Clarissa Caprestano (University of Hannover en University of Brazil) en Johanna Suhl (Humboldt University Berlin) - waren in Berlijn en ontvingen een financiële bijdrage van 5,000 euro van de TASPO Foundation.

Klik hier voor alle winnaars

bron: taspo.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven