Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sociaal plan voor ontslagen werknemers Syngenta Seeds

FNV Agrarisch Groen heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met Syngenta Seeds over een sociaal plan. 'Voor de ontslagen werknemers is het belangrijk dat zij zo spoedig mogelijk ander werk vinden. Er komt een mobiliteitscentrum voor de ondersteuning en begeleiding van werknemers die extern worden geplaatst', zegt Jeroen Brandenburg bestuurder FNV Agrarisch Groen.

Het bedrijf, dat bloemen- en groentezaden ontwikkelt en verkoopt, gaat wereldwijd reorganiseren. In Nederland gaan in ieder geval op korte termijn zo'n 20 banen verloren op de afdeling Research and Development Flowers.

Brandenburg: 'We gaan zoveel mogelijk focussen op het herplaatsen van medewerkers, zowel binnen als buiten Syngenta. Boventallige medewerkers die de organisatie gaan verlaten hebben recht op een ontslagvergoeding conform de kantonrechtersformule met factor 0,9. In deze berekening is de wettelijke transitievergoeding verwerkt. Alles bij elkaar opgeteld hebben we een compleet sociaal plan gerealiseerd dat wij als onderhandelingsresultaat aanstaande donderdag positief voorleggen aan onze leden.'

De specifieke bedrijfsonderdelen van bloemen- en groentenzaden werden door Syngenta eerder al in de verkoop gezet. Een overname door Monsanto is recent afgeketst. Jeroen Brandenburg, onderhandelaar FNV Agrarisch Groen: 'Het is ook voor ons afwachten hoe dit verkoopproces verder gaat, maar we blijven de reorganisatie op de voet volgen.'

Syngenta heeft in Nederland vestigingen in o.a. Enkhuizen, Andijk, De Lier en Bergen op Zoom.

Publicatiedatum: