Japan: Ishiguro reorganiseert en gaat verder als Inochio

De Ishiguro Group is een bekende groep bedrijven in Japan, die gespecialiseerd is in land- en tuinbouw. Sinds haar oprichting als een apotheek door Rihei Ishiguro in 1909 is de groep met lokale klanten en belanghebbenden uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in de agrarische sector. Met ingang van 1 oktober 2015 vernieuwt Ishiguro Group haar corporate merk met nieuwe bedrijfsnamen en -beelden. Ishiguro Group wordt Inochio Group. Isao Ishiguro, CEO van de groep: "De nieuwe naam Inochio komt van een Japans woord 'Inochi', dat 'het leven' betekent, omdat we sinds het ontstaan van ons bedrijf altijd hebben geloofd dat landbouw de oudste en fundamentele basis is. We wilden deze basis in onze bedrijfsnaam aanbrengen."

Reorganisatie
De naamswijziging gaat gepaard met een reorganisatie, waarmee de groep sneller en effici├źnter zou moeten reageren op recente wijzigingen in de Japanse en mondiale agrarische industrie. Hoewel de naam van stichter Ishiguro niet meer wordt gebruikt, zal de familie Ishiguro aanblijven als de belangrijkste aandeelhouders en directie van de Inochio Group. 

Bedrijfsclusters
Inochio Group heeft een holding en zes bedrijfsclusters, die bestaan uit 13 bedrijven met meer dan 600 werknemers. Inochio Holdings beheert de groepen, bepaalt de strategie en verricht marketingactiviteiten. Plantcare cluster ondersteunt gewasbescherming en duurzame landbouw. Agri cluster ondersteunt telers en ondernemers door het ontwerpen, produceren en installeren van kassen en teeltsystemen en het leveren van landbouwmaterialen. Flowers cluster draagt bij aan de nationale en internationale bloemenindustrie door het kweken van bloemen en ondersteuning van bloemproducenten. R&D cluster verricht onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technologie en traint professionele telers. Marketing cluster verbindt telers en consumenten, en het Logistics cluster biedt professionele logistiek en is gespecialiseerd in kas en bouwmaterialen.

Holland Kantoor
Sinds 2008 heeft de groep haar Nederlandse kantoor in Westland, het centrum van de glastuinbouw. Het Inochio Holland kantoor bevordert de handel van geavanceerde tuinbouwsystemen en -producten door met bekende Nederlandse bedrijven samen te werken als Hoogendoorn, Royal Brinkman, Van Iperen, Van der Knaap, Cultilene, Bosman van Zaal en Royal van Zanten. Om de Japanse tuinbouw naar een hoger niveau te tillen, draagt Inochio Holland met ervaren consultants ook knowhow van geavanceerde teelttechnieken over aan Japan. 

Voor meer informatie:
Inochio Holdings Inc.
146 Wakamatsu, Wakamatsu-cho,
Toyohashi, Aichi 441-8123, Japan
Tel: +81-(0)532-25-7621
Fax: +81-(0)532-25-5574
info@inochio.co.jp
www.inochio.co.jp

Inochio Holland
Kohei Ishiguro
Jupiter 400, 2675LX Honselersdijk
- Horti Business Center, "The Greenhouse" 
Tel: +31-(0)174-727-009
kohei.ishiguro@inochio.co.jp

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.