Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
blog artikel van 'het Meisje van de Slijterij'

Rozenblaadjes van kwekerij Hans van Hage bestemd voor gin

Bij Biologische Rozenkwekerij Hans van Hage komen af toe koks langs om wat rozenbladeren te plukken, maar voor het meerendeel waren deze blaadjes een 'afvalproduct'. Totdat hij in contact kwam met Petra van slijterij wijnhandel in Breskens, die hem vroeg of de blaadjes ook gebruikt konden worden om gin te garneren



Volgens Petra wordt de smaak van rozen in Gin steeds populairder. Hierdoor begon men, zoals dat heet, te spelen met het idee een eigen rozengin te gaan maken. En dat is nu gebeurd.

De samenwerking met Hans bleek aanvankelijk lastig - de balderen zijn immers fragiel en maar zeer beperkt houdbaar - maar uiteindelijk kwam het er toch van. In dit blog artikel vertelt Petra, eigenares van de slijterij en fanatiek schrijfster, over het maken van een eigen rozengin, de samenwerkingen met Hans van Hage en Distilleerderij van Toor, het productieproces en tot slot de lancering van het eigen Dutch Rose Gin.


Publicatiedatum: