Bloemenhandelaar door Russen gezocht voor drugssmokkel

Bloemenman Henri de L., een bekende in de Nederlandse bloemen scene, wordt door Rusland gezocht voor drugssmokkel. Dat meldt het AD vanochtend. De krant sprak met de handelaar, die alle schuld ontkent.

Zijn naam staat op de Interpol lijst, een lijst met door de Russische autoriteiten gezochte personen. Kennissen zouden al tijden niets van hem vernomen hebben en ook zou hij plotsklaps uit zijn woning in Schiedam verdwenen zijn. Via een tip kwam het AD toch met hem in contact. Henri zou verbaasd hebben gereageerd op zijn vermelding op de lijst, zegt nooit iets met drugs te maken gehad te hebben, maar bekent wel eerder door Russische agenten in Nederland te zijn verhoord.

Veel besproken
Het is niet voor het eerst dat de handelaar het nieuws haalt. In 2009 ging Alfapack bv failliet, een onderaannemer van Combiflor waarvan Henri bestuurder was. De laatste raakte ernstig in de financiƫle problemen, toen enkele grote facturen niet betaald werden. Deze stonden open bij de inmiddels ook op de Nederlandse bloemenveiling zo gevreesde 'maffiosi' uit Italiƫ. Hierdoor kon de exporteur de rekeningen aan de veiling niet voldoen, waar de schuld inmiddels opliep tot 3 miljoen euro. Sinds deze affaire hoeft Henri zich niet meer op de veiling te vertonen.

Jef Brys
Dat nu juist Rusland naar hem op zoek is, lijkt ook geen toeval. In 2012 werd zakenman Jef Brys in Rusland vermoord. Dat bleek later in opdracht van de vrouw van Henri, Valeria C., te zijn gebeurd. Zij zit hiervoor momenteel een gevangenisstraf uit. Deze Jef Brys was een zakenpartner van het echtpaar.

Voor meer informatie, zie het artikel in het AD

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven