Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Esben Hansen, Rosa ApS;

Denemarken: grote vraag en hoge prijzen voor witte minirozen

De vraag naar de witte Infinity miniroos is deze herfst sterk gestegen. De kwekerij Rosa ApS in Denemarken, die de minirozen kweekt, merkt in aanloop naar de feestdagen een sterk aantrekkende vraag. Vlak na de lancering van de witte miniroos in 2012 ontving het product op de Floradania Innovation Award reeds een prijs voor beste kamerplant.



“Op dit moment is de witte Infinity miniroos vooral gevraagd in Duitsland, Engeland en Denemarken. Daar is de plant erg populair in kerst en nieuwjaars-decoraties”, vertelt verkoopmanager Esben Hansen van Rosa ApS.

Sinds de eerste introductie in 2012 zijn er nieuwe varieteiten bijgekomen, zoals de licht roze Princess Infinity roos, vernoemd naar de kroonprinses van Denemarken, en begin dit jaar een roze Pink Infinity roos. De verwachtingen zijn hoog voor deze nieuwe varieteit met roze en groene bloemen, die vanaf begin 2016 in kleine hoeveelheden op de markt zal komen. De gele variëteit zal worden gelanceerd in de lente van 2016.



Rozen veredelaar Rosa Eskelund van Roses Forever ApS in Denemarken gelooft ook in de ontwikkeling van een rode Infinity miniroos in de nabije toekomst, om aan de sterke vraag vanuit de internationale markt voor minirozen te voldoen.



Voor meer informatie:
Roses Forever
Esben Hansen (to learn more the Infinity roses)
T: +45 8694 8988
Email: eh@rosa.dk

Rosa Eskelund (Roses Forever ApS)
T: +45 51 57 19 90
Email: re@rosa.dk
www.roses-forever.com