Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jenette Douma, consultant sierteelt Koppert

"Limonica beste keus in roos"

Afgelopen week vond bij Koppert de International Rose Meeting plaats. Collega’s uit verschillende landen reisden naar Nederland om voorafgaand aan de IFTF hun ervaringen te delen en nieuwe strategieën te bespreken. Veel plagen in roos zijn over de hele wereld hetzelfde. Maar door verschillende klimaatzones zijn sommige plagen moeilijker te bestrijden dan anderen.

Ieder land begint met spintcontrole en vervolgens komen de andere plagen zoals trips, witte vlieg, bladluis, wolluis en schildluis ook aan bod. Nederland blijkt koploper als het gaat om het aantal soorten plagen die aanwezig zijn.

Ervaringen met Limonica worden in alle klimaatzones opgedaan. In Frankrijk blijkt dat Limonica de beste keus is tegen witte vlieg en trips. Maar ook in Kenia, België, Polen en Nederland hebben we goede ervaringen met Limonica. Het gaat hierbij niet alleen om hoeveel Limonica aanwezig is in de planten, maar vooral om wat het bestrijdend effect is.

Door het inzetten van de juiste hoeveelheden op de juiste manier op het juiste moment is Limonica in staat om trips en beide soorten witte vlieg (kaswittevlieg en Bemisia) te bestrijden. Daarnaast zijn serieuze neveneffecten op spint en Echinothrips te melden.

We kunnen concluderen dat in vergelijking met alle andere roofmijten die op de markt zijn Limonica de beste keus is om uw rozen te beschermen.

Voor meer informatie:
Koppert
Jenette Douma (consultant sierteelt)
E: jdouma@koppert.nl
www.koppert.nl
Publicatiedatum: