Gas- en stroomprijzen gedaald door warm weer en goede aanvoer

Het milde weer en volop aanbod zorgde vanaf eind vorige week voor een daling van de TTF gasprijzen met ca. 0,4-0,5 eurocent/m3. De temperaturen liggen zo'n 2-4 graden boven normaal en naast goede aanvoer uit Noorwegen en Rusland varen LNG tankers uit Qatar af en aan. Op woensdag 4 november liepen de prijzen opeens weer iets op. De grondstofprijzen, met name olie, stegen en het lage prijsniveau zorgde voor extra koopinteresse. Aan het einde van de dag daalde de olieprijs weer, waardoor de druk op de prijzen ook weer verminderde.

De OTC prijzen elektra zaten ook in een neerwaartse tendens. Ten opzichte van vorige week zijn ze met ca. 0,3-0,5 euro/MWh omlaag. Door bewegingen in de grondstofprijzen en valutaverhoudingen vlakte de prijsbeweging de laatste dagen af. De olieprijs piekte naar 50,8 dollar/vat (+ 2 dollar). De steenkoolprijs steeg met ca. 1 dollar naar 48,5 dollar/ton. De CO2 prijs daalde licht naar 8,5 euro/ton.

Bron: AgroEnergy

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.