Fotoreportage: Internationaal karakter kenmerkt IFTF

Tholen - Een 3D printer, enorme bloemenverwerkingslijnen en talloze nieuwe varieteiten. De IFTF vond vorige week plaats in Vijfhuizen.


Van linksboven mee met de klok: Bart Joosten en John van Eijk van Biobest Pieter Zwinkels en Raymond van den Berg van SDF; Pierre de Measmaker van FotoCCar; en Lianca de Ruiter van Bercomex

Bekijk de fotoreportage hier.

De beurs kende woensdag direct een vlammende start en kenmerkte zich woensdag direct door het internationale karakter. Donderdag wisten meer ondernemers uit de regio de beurs te vinden en vrijdag werd de beurs met een ontspannen sfeer afgesloten.

Onderwerpen van gesprek onder de kwekers waren onder andere de Valentijnsperikelen: omdat de dag dit jaar op zondag valt, vrezen ondernemers voor teruglopende omzetten. Onder de internationale bezoekers zijn niet alleen de exchange rates, maar ook veel natuurverschijnselen reden tot angst. Zo vrezen Keniaanse en Colombiaanse telers de gevolgen van El Nino: regen en vroeg invallende kou zou de productie kunnen verstoren. De Ecuadoriaanse telers vrezen bovendien nog de gevolgen van de mogelijke vulkaanuitbarsting.

De IFTF biedt een podium aan producerende en handelspartijen die niet bij de veiling betrokken zijn. Ook worden op de beurs veel technische mogelijkheden getoond. Nieuw dit jaar was de focus op de bloemist. Onder de naam "IFTF World of Flowers" werd de bloemenwinkel van de toekomst getoond.

De komende weken verdere verhalen over noviteiten op de beurs. Nu eerst de fotoreportage!

Bekijk de fotoreportage hier.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven