Heembouw bouwt in Zwijndrecht

Nieuwe productielocatie Jiffy International

Aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht start Heembouw binnenkort met de realisatie van een productielocatie met havenfaciliteiten voor Jiffy International, bestaande uit circa 25.000 m² hal en 550 m² kantoor. Habeon Architecten maakte het ontwerp. Advies- en ingenieursbureau Uticon zal het project bouwkundig en procesinstallatietechnisch begeleiden. Troostwijk Real Estate begeleidde de transactie namens Jiffy. Een Amerikaanse belegger heeft de nieuwe productielocatie in portefeuille genomen. Jiffy werd in deze transactie begeleid door 3Stone Real Estate, Houthoff Buruma en Search.Jiffy International AS is een wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en bio-based materialen zoals veen, cocos, pulp en andere biomassa en plantaardige grondstoffen, is Jiffy al vele jaren een marktleider op het gebied van duurzaamheid. Jiffy heeft productielocaties bij veenderijen in Canada, Estland en Zweden en bovendien fabrieken in Sri Lanka, de VS, Spanje, Japan, Nederland, Denemarken en Noorwegen waar substraten, turfpotten, Jiffy-7 pellets, Preforma vermeerderingssystemen en Growbags worden geproduceerd.

Coasters
Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren. Heembouw start begin november met het heiwerk. De nieuwe productielocatie van Jiffy wordt 1 juli 2016 opgeleverd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.