Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vreeken Bouvardia breidt kas én assortiment uit

Met een opa en vader, die beiden kweker in hart en nieren zijn, wordt de passie voor het vak er natuurlijk met de paplepel ingegoten. Geen wonder dat nu al de vierde generatie aan het roer staat bij Vreeken Bouvardia. Een blik achter de schermen bij de grootste bouvardia kwekerij in Nederland.



Vreeken Bouvardia is op dit moment bezig met een uitbreiding van de kas én het assortiment. Vanaf 2016 zal de kwekerij vijf hectare omvatten met zes verschillende soorten bouvardia in de kleuren wit, koraalrood, violet en drie verschillende roze tinten. De kas is helemaal ingericht op de cyclus van deze ‘korte dag plant’. De bloemknop ontwikkelt zich namelijk bij minder dan twaalf uur licht, dit betekent dat de plant moet worden belicht en verduisterd. Tineke Vreeken vertelt dat de kas in vakken is verdeeld, zodat deze apart belicht kunnen worden. “Met assimilatie belichting kunnen de bloemen en de stelen op de juiste manier gekweekt worden.”

Eigen tempo
Bij Vreeken Bouvardia krijgt het gewas rustig de tijd om te ontwikkelen. Het struikgewas waaraan de bloemen groeien, staat ongeveer drie jaar in de kas. Er wordt niet ‘gejaagd’, maar de planten doorlopen het proces van oogsten, maaien en weer uitlopen op hun eigen tempo. “We gaan voor kwaliteit met deze gelijkmatige aanpak.” In de kas worden de soorten bij elkaar gezet welke hetzelfde groeiproces doorlopen. De teeltschema’s evenals de belichting, bewatering en voeding worden hierop afgestemd voor de perfecte bouvardia.

Weetje
De bouvardia heeft haar naam te danken aan Charles Bouvard, de lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi in Parijs. De bijzondere bloem heeft een chique uitstraling, die al in de 17e eeuw aan het hof werd opgemerkt.

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum: