VS: Jody Lee wint 'Out of the Vase' competitie

De Amerikaanse Jody Lee heeft de 'Out of the Vase' competitie gewonnen op de Trade Fair Aalsmeer. De hoofdprijs, een cheque van 10.000 dollar, kreeg zij uit handen van Moshe Peretz, algemeen directeur van Aviv Flowers, en Lucas Vos, algemeen directeur van Bloemenveiling FloraHolland. De winnaars werden bekend gemaakt na een spectaculaire parade van de twaalf internationale deelnemers met hun bloemendesigns.

De winnende Jody Lee studeert aan het gerenommeerde Fashion Institute of Technology in New York. Haar hoofdvak is modeontwerpen met als specialiteit breiwerken. Tijdens de 'Out of the Vase' competitie vertegenwoordigde zij FleuraMetz.

Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Japan en Duitsland:

Nuushi Haranda (grafisch ontwerper)
Annika Geiger (modeontwerper)

De 'People's Choice Award' was voor Valerie Nyamwaya (modeontwerper) uit Kenia.Vernieuwende bloemen designwedstrijd
'Out of the Vase' is een vernieuwende bloemen designwedstrijd: internationale studenten van kunstacademies gaan met elkaar - onder druk - de strijd aan. Doordat zij weinig kennis hebben van bloemschikken, komen zij in 'hun bloemwerk' tot creatieve oplossingen en ideeën. Het zogenoemde 'Out of the Vase' effect. De jury beoordeelt hoofdzakelijk op het aspect creativiteit. De organisatie op de Trade Fair was in handen van Aviv Flowers uit Israël en FloraHolland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven