Limburgse slooppremie voor 15 hectare glas

De provincie Limburg heeft aan 13 glastuinbouwbedrijven een positieve beschikking voor een slooppremie afgegeven. Het gaat om 15 hectare aan kassen, waarmee een bedrag van 621.624 euro is gemoeid. In totaal was door de provincie 631.043 euro gereserveerd voor de 'glas voor glas-regeling'. De subsidiebijdrage wordt pas geheel uitgekeerd als aan alle verplichtingen is voldaan zoals de feitelijke sloop en de wijziging van het bestemmingsplan. Dat melden Gedeputeerde Staten van Limburg in een reactie op vragen vanuit Provinciale Staten.

Slooppremie
Limburgse telers die hun bedrijf beëindigen en hun kassen willen afbreken kunnen via de provinciale regeling 4 euro per m2 slooppremie ontvangen. De regeling kan daarnaast worden benut voor telers die op een andere plek nieuw willen bouwen. Een glastuinder kan uitbreidingsrechten verkrijgen door oude kassen elders te slopen. De sloop van 2 m² aan oude kassen levert rechten op voor 1 m² aan nieuwe kassen. Het kan ook door een storting te doen in een saneringsfonds van 8 euro per m². De regeling is bedoeld voor bedrijven die willen uitbreiden naar meer dan 3 hectare glas. Door de crisis in de glastuinbouwsector lijkt deze vorm van sanering niet plaats te vinden. Glastuinbouwbedrijven die bouwen in de aangewezen ontwikkelingsgebieden vallen buiten de regeling.

Bron: AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.