DFG verkoopt Airflo aan Panalpina

Panalpina, een internationale onderneming in freight forwarding en logistiek, neemt een meerderheidsbelang in Airflo, een specialist in exporthandling van bloemen en groenten, gevestigd in Kenia en Nederland. Airflo is onderdeel van Dutch Flower Group (DFG).

Panalpina World Transport Ltd. zal een meerderheidsaandeel in Airflo verwerven van Dutch Flower Group. De twee bedrijven zijn tot overeenstemming gekomen op 4 november 2015.

Airflo is het enige bedrijf binnen DFG dat zich bezighoudt met het transport en de logistiek van de versproducten. "Onze core business is de internationale handel in bloemen en planten. Wij hebben daarom besloten om een groot deel van onze aandeel in Airflo te verkopen," licht Marco van Zijverden, CEO van DFG, toe. "Door samen te gaan met een wereldwijd sterke speler als Panalpina, kunnen we garanderen dat alle klanten, kwekers, importeurs en retailers de service behouden die ze gewend zijn. We zullen de supply chain verder gaan versterken en kunnen daarbij profiteren van de logistieke expertise van Panalpina."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven