Fred Schenk, Fertil:

"Steeds meer kwekers gebruiken biologisch afbreekbare potten"

In de loop der tijd zijn steeds meer kwekers gaan investeren in manieren om duurzamer te kweken. Het gebruik van biologisch afbreekbare potten is één manier waarop telers hun milieuvriendelijke teeltproces kunnen verbeteren. Deze potten zijn echter niet in elk land of door elke teler goedgekeurd aangezien vele ervan nog turf kunnen bevatten. Om die reden is Fertil, een Franse producent van biologisch afbreekbare potten, aan de slag gegaan om een turfvrije pot te creëren. "De wereldwijde vraag naar dit type biologisch afbreekbare pot is hoog en de verkoop stijgt nog steeds," zegt Fred Schenk, International Sales Manager bij Fertil.


Fred Schenk op de IPM Essen met een ronde biologisch afbreekbare Fertil pot.

100% biologisch afbreekbaar
De potten van Fertil zijn gemaakt van plantaardige vezels, waardoor ze 100% biologisch afbreekbaar zijn. "Het hout wordt vooral verzameld in de bossen bij onze fabriek in Frankrijk. We gebruiken alleen de bomen die worden gekapt om het bos uit te dunnen. Zodoende werken we volledig milieuvriendelijk. Na het kappen worden de bomen de fabriek in gebracht, waar ze verwerkt worden tot houtpulp," legt Schenk uit.

Groei stimuleren
Volgens Schenk stimuleren de potten groei, aangezien overpotten niet noodzakelijk is. "Gewoonlijk, wanneer een teler jonge planten ontvangt of een consument zijn volgroeide plant in een plastic pot, moeten ze die overpotten. Hierdoor worden de wortels vaak beschadigd, waardoor de groei van de plant een tijdlang wordt gestopt, totdat de wortels herstellen. Door biologisch afbreekbare kunnen de potten direct in de grond worden geplant, dus overpotten is niet nodig," zegt Schenk.Vochtigheidsgraad
Nog een voordeel van de Fertil potten is het feit dat de teler de vochtigheidsgraad kan aangeven. "De pot neemt minder water op dan het substraat dat de teler gebruikt. Daardoor kan de teler, wanneer de pot aan de buitenkant nat is, eenvoudig zien dat het substraat niet in staat is de hoeveelheid gegeven water op te nemen."

Voor meer informatie:
Fertil S.A.S
Fred Schenk
Email: fred-schenk@fertil.fr
www.fertil.frPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.