FHTF dag 1: Dracaenamuur, MPS-certificaten en 1005x FloraXChange

Drukbezochte workshops en een gezellige sfeer, dat was gisteren de eerste dag van de FloraHolland Trade Fair. De beurs wordt deze week gehouden in Aalsmeer. Wat zijn er voor nieuwtjes te ontdekken?

Dracaenamuur
Deze week introduceren Vertiplant en Dragontree een Dracaenamuur in standnr. 47.2.. "Een samenwerking die in korte tijd tot stand gekomen is via socialmedia (FB). Tijdens een verkennend gesprek 2 weken geleden waren we het snel eens dat beide producten perfect bij elkaar aansloten.", vertelt Ruud Scheffers. "Het resultaat mag er wezen. Was vandaag ongelofelijk veel (inter)nationale aandacht geweest!"De Dracaena's en Cordylines worden geproduceerd met aardwarmte.

www.vertiplant.nl
www.dragontree.nl
MPS-GAP voor Mini Gerbera Focus en UNIVEG start met MPS-Trade Portal
MPS is nog de hele week beursdeelnemer op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Vanaf de beursvloer kwamen uit stand 51.12 de nieuwtjes binnen dat alle 7 minigerbera kwekers van het collectief Focus de MPS-GAP binnen hebben. En dat UNIVEG gaat starten met het MPS-Trade Portal.

De samenwerkende kwekers van Mini Gerbera Focus (MPS-nummer 804040) kunnen nu samen communiceren dat zij over MPS-GAP beschikken. Eerder heeft Mini Gerbera Focus al een MPS-ABC groepskwalificatie behaald waardoor ze als collectief kunnen communiceren dat ze, in dit geval, allemaal MPS-A bezitten. Binnenkort is het ook mogelijk om als collectief MPS-SQ en MPS-Quality te behalen.

MPS-Trade Portal
In het MPS-Trade portal krijg je in één oogopslag de certificaten van de toeleverende kwekers in beeld en de mogelijkheid de gegevens te bewerken tot handige overzichten. De informatie is up-to-date zodat onmiddellijk te zien is of er zich een wijziging bij een kweker heeft voorgedaan. “Omdat wij vaak snel met veel leveranciers schakelen is een portal met een overzicht geen overbodige luxe, zegt Chiel van der Kooij, kwaliteitsmanager bij Univeg Flower Trade. “Wij zien de voordelen van een portal wel dus zijn we er gelijk mee gestart.”

Op maandag 9 november aanstaande sluit MPS een drukke week af met de organisatie van een groot internationaal symposium onder de naam: Shaping the Future of Floriculture. Aanmelden kan via de website van MPS.FloraXchange
Steeds meer kwekers maken gebruik van FloraXchange. Op dit moment zijn dat er 1005. Dat is ook te zien op de Trade Fair, gehouden van 4 tot en met 6 november in Aalsmeer. Vorig jaar was de helft van de kwekers uit de potplantensector actief op FloraXchange, terwijl nu zeker 80% van de potplantenkwekers, die op de Trade Fair staan, actief zijn op FloraXchange.


Plattegrond van de Trade Fair, met in het groen gebruikers van FloraXchange

Niet alleen het aantal kwekers stijgt. Ook in het aantal exporteurs dat gebruik maakt van FloraXchange is het platform groeiende. Op dit moment maken 322 exporteurs actief gebruik van het platform.

FloraXchange
FloraXchange is een online communicatieplatform dat kwekers ondersteunt in het verspreiden van het aanbod. Kwekers houden op FloraXchange hun assortiment bij en van daaruit wordt het aanbod kenbaar gemaakt aan de kopers waaraan zij zijn gekoppeld. De koper wordt zo continu op de hoogte gehouden van de catalogus en aanbodgerelateerde zaken van de kweker. Naast kamer- en tuinplanten biedt FloraXchange ook perkgoed en snijbloemen aan.

Voor meer informatie:
Jan van der Lans
0174-725490
jan@floraxchange.nl
www.floraxchange.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven