Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer Indonesische troschrysanten naar Japan

"Indonesische troschrysantenkwekers willen graag de Japanse markt gaan beleveren, maar de overheid in het land is erg strikt wat betreft kwaliteit en op het gebied van sanitaire en fytosanitaire normen." Dat zegt Ani Andayani van het Indonesische ministerie van landbouw. Het ministerie ondersteunt Indonesische kwekers om toegang te krijgen tot nieuwe markten. Momenteel mogen slechts twee variëteiten de Japanse markt op, weet Andayani, die (naast enkele andere bloemen en planten) beide soorten presenteerde op de IFEX in Tokyo, Japan


Ani Andayani van het Indonesische ministerie van landbouw op de IFEX in Tokyo, Japan.

Telers ondersteunen
Het Indonesische ministerie van landbouw biedt ondersteuning aan kwekers om de productkwaliteit te vergroten en diens planten en bloemen te exporteren. "Wij bevorderen goede land- en tuinbouw praktijken en sinds 2006 zijn wij bevoegd om kwekers te certificeren met IndoGAP, dat vergelijkbaar is met GlobalGAP. Wij adviseren kwekers op het gebied van gewasbeschermingsmiddelen, bemesting, teelt technieken, verlichting en tal van andere zaken. De kwekers staan onder toezicht en elke 2 jaar wordt onderzocht of ze nog voldoen aan de lobalGAP normen," vertelt Andayani.



Uitbreiding export markten
De afgelopen jaren heeft Indonesië haar export uitgebreid en zoekt het land steeds meer nieuwe afzetmarkten. Japan wil meer bloemen gaan importeren, en zal , naar men hoopt, een steeds belangrijke markt worden. "Onze 'geluksbamboe' en varens worden al geëxporteerd naar Japan, Saudi-Arabië en andere landen in het midden oosten. Tot nu toe voldeden onze chrysanten niet aan de strikte Japanse kwaliteitsnormen. Recent zijn echter twee variëteiten troschrysanten van een kweker genaamd Bunga Indah Malino toegelaten tot de Japanse markt."



Concurrentie
De Indonesische kwekers hebben te maken met grote concurrentie. De meerderheid van de troschrysanten in Japan worden geïmporteerd vanuit Maleisië en Vietnam. "Wij hebben echter grote stappen in kwaliteit gezet en beschikken over een directe lijnvlucht naar Japan. In de toekomst verwachten we dat de export van troschrysanten zal toenemen omdat steeds meer kwekers zullen kunnen voldoen aan de eisen."

Voor meer informatie:
Ministery of Agriculture
Ani Andayani
Email: andayanijp@gmail.com