SmartScan 3D geinstalleerd bij Kwekerij Piet Vijverberg

Phalaenopsis foutloos sorteren

Kwekerij Piet Vijverberg is overgestapt op het SmartScan 3D systeem om phalaenopsis te sorteren. Door middel van nieuwe door TNO en WPS ontwikkelde cameratechnieken kunnen de planten met het SmartScan 3D nagenoeg foutloos worden gesorteerd. Bij het sorteren brengt het SmartScan 3D systeem het aantal bloemen en knoppen, takken, taklengte en vertakkingen in kaart. "Slechts de planten, die aan de hoogste eisen voldoen, komen in aanmerking voor de merknaam “Star Quality By5’’, zegt mede-eigenaar Sander Vijverberg.


Foto: V.l.n.r. Sander Vijverberg en Alex Duindam (Kwekerij Piet Vijverberg), Martin van Zanten (WPS)

Leverbetrouwbaarheid verhoogd
Kwekerij Piet Vijverberg streeft naar hoge betrouwbaarheid naar haar klanten, een scherpe sortering is hiervoor onmisbaar. Ook in 2013 maakte het bedrijf een grote stap in camerasortering. Door middel van plantbeoordeling op afstand, werden ‘onleesbare’ foto’s handmatig beoordeeld door middel van videobeelden in de Filipijnen. Hoewel ook dit destijds een zeer innovatief systeem was, zijn er nu nog betere technieken beschikbaar. De nieuwe techniek van de SmartScan 3D wordt als eerste in de wereld bij Kwekerij Piet Vijverberg toegepast en verhoogt de service en leverbetrouwbaarheid fors.

Verlaagde werkdruk
De techniek is betrouwbaar. Na een zorgvuldige en intensieve testperiode bij Kwekerij Piet Vijverberg, waaruit betrouwbaarheid van minimaal 98% is gebleken, is overgegaan tot aanschaf van het systeem. Het is in staat 2400 planten per uur te verwerken. Niet rijpe planten worden er door de camera uitgehaald en teruggestuurd naar de kas. Door dit systeem wordt ook de werkdruk bij het inpakken vereenvoudigd en verlaagd, waardoor een betere en hogere inpakprestatie wordt gerealiseerd en werkomstandigheden behoorlijk zijn verbeterd.

Samenwerking met TNO
Doordat de vragen uit de markt de mogelijkheden van de tot nu toe gebruikte technieken overstegen, is WPS op zoek gegaan naar nieuwe technieken. In samenwerking met TNO is gekozen voor 3D modelleren van planten. In dit geval wordt de techniek toegepast voor orchideeën, maar WPS ziet veel mogelijkheden voor andere plantsoorten om meer kenmerken in beeld te brengen.

De SmartScan serie begint bij een eenvoudige 1D hoogtemeter en gaat tot het zeer nauwkeurig in kaart brengen van alle mogelijke planteigenschappen met behulp van 3D technieken. Wekelijks brengt WPS 10 miljoen planten in beeld bij klanten.

Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu/nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven