Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische sierteeltfederatie woest over gratis uitdelen chrysanten

AVBS, de Belgische sierteelt- en groenfederatie, heeft geschokt gereageerd op een stunt van Famiflora. Het tuincentrum deelde gratis chrysanten uit op tweehonderd meter van de grote concurrent Floralux in Dadizele. AVBS plaatste gisteren op haar website een open brief waarmee de vereniging duidelijk maakt niet blij te zijn met de actie van het tuincentrum uit Moeskroen. "Het is niet de gewoonte van siertelers om van zich te laten horen naar aanleiding van stuntprijzen in de markt, maar er is een grens van respect voor ons product overschreden", aldus het AVBS.



De sectorfederatie vreest voor imagoschade. “Als we vaststellen dat een product dat met liefde, kunde en tijd gekweekt werd als ordinair bulkproduct uitgedeeld wordt, willen we onze stem laten horen (...). Dat typische seizoenproducten zoals chrysanten in het najaar of perkplanten in het voorjaar aan belachelijke stuntprijzen worden verkocht is één zaak, maar het product als lokmiddel gratis uitdelen aan de consument, voor welke reden dan ook, is voor ons een brug te ver”, aldus de open brief.

Klik hier voor het gehele artikel op Vilt


Publicatiedatum: