thema: Tuinbouw is boeiend

Kom in de Kas dit jaar op 2 en 3 april

Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 kunnen consumenten en burgers kennis maken met de Nederlandse glastuinbouw. Het is dit weekend namelijk 'Kom in de Kas'.

Enthousiaste groente-, bloemen- en plantenkwekers en hun medewerkers laten aan de bezoekers zien hoe de producten tot stand komen en welke technologische wonderen daaraan meewerken. De glastuinbouwsector is een boeiende sector die de moeite van het ontdekken waard is.


Uitleg in de chrysanten kas (foto's: Kom in de kas)

De glasgroentesector (Dutch Produce Association (DPA)) en de sierteeltsector (partnerschap FloraHolland) dragen zelf financieel bij aan het evenement. Daarnaast hebben de huidige hoofdsponsors Rabobank, Interpolis en Bayer CropScience hun ondersteuning weer toegezegd en kan de organisatie van start gaan.Tuinbouw is boeiend
De combinatie van bedrijvigheid en innovatie maakt een bezoek aan de kas interessant, leerzaam en enerverend. Want waar anders is automatisering, robotisering en technologische ontwikkeling van zo dichtbij te ervaren? Voor iedereen, jong en oud heeft de sector iets te bieden. Voor de jeugd is het interessant om te zien hoe dat lekkers en die mooie planten en bloemen in de kas groeien en bloeien. Voor de jongeren is de tuinbouw aantrekkelijk vanwege de vele mogelijkheden qua arbeidsplaatsen en de ouderen laten zich verrassen door het verhaal achter het product.

Bezoek de website van Kom in de Kas voor meer informatie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven