'Vieze handen ochtend' bij Schoneveld Breeding

Woensdag 28 oktober jl. kreeg Schoneveld Breeding in Twello een bijzondere groep op bezoek. Wat komt er allemaal bij kijken om een plant te laten groeien? Wat is veredelen? Hoe doet Schoneveld Breeding dit? Groep 7 van basisschool de Bongerd uit Terwolde verplaatste de biologieles naar Twello en kwam langs voor een educatief uitje: de ‘vieze handen ochtend’.


Directeur/eigenaar Peter van de Pol leidt de scholieren rond in de kas

Het zijn Open Dagen bij Schoneveld Breeding. Dat betekent dat klanten en relaties worden rondgeleid door het bedrijf om de nieuwe en verbeterde producten voor het komende seizoen te bekijken. De groep met de basisscholieren van basisschool de Bongerd gaf in de kas een bijzonder contrast.

De groep werd rond negen uur ontvangen door eigenaar/directeur Peter van de Pol, die de leerlingen vertelde over het bedrijf en het veredelen. Na deze inleiding gingen de leerlingen én de juf zelf aan de slag in het ‘vieze handen spel’. Eén voor één staken ze hun handen in afgesloten bakken en moesten ze raden wat erin zat. De inhoud bestond uit verschillende grondstoffen, die gebruikt worden bij de teelt van planten, zoals water. Uiteraard resulteerde dit in hilarische momenten.Na het ‘vieze handen spel’ werden er drie groepen gemaakt voor verschillende activiteiten. Zo kregen ze uitleg over het stuifmeel oogsten en het bestuiven van planten, het zaaien, verspenen en oppotten van planten en een kijkje in de kas. Bij elk onderwerp werd er geïnteresseerd geluisterd, vol verbazing gereageerd en enthousiast meegedaan. En zo fietste rond het middaguur 21 leerlingen terug naar Terwolde met meer kennis en misschien wel een aangewakkerde ambitie richting de groensector.


Teamleider bloemzaadproductie Peter Rigterink legt uit over het bestuiven

Het is niet voor het eerst dat een klasje op het bedrijf komt kijken. Jaarlijks komen er diverse onderwijsgroepen op bezoek om kennis op te doen en een kijkje in de keuken te krijgen.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Dernhorstlaan 9
7391 HZ Twello
T: (0)571 271717
E: info@schoneveld.nl
www.schoneveld.nl

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven