Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Gammelgaard, Jiffy International:

"Denen tonen grote belangstelling voor planten in biologisch afbreekbare potten"

Op de herfstmarkt van start in Denemarken toonden Deense kwekers hun producten aan potentiƫle kopers en klanten. Kwekerij Foenix was ook van de partij. Zij presenteerden er hun assortiment kerststerren en pachiras, welke worden gekweekt in Jiffy's nieuwe biologisch afbreekbare potten. De planten worden verkocht onder de naam R2.
 

Annette Jorgensen, eigenaar van Kwekerij Foenix.

"In het algemeen zien we een trend naar meer groen en duurzaamheid. De trend om planten te kweken in composteerbare potten bijvoorbeeld wordt door veel Deense kwekers nauwlettend gevolgd. Vele kiezen voor composteerbare potten voor het kweken van perkplanten. Op die manier kan de plant gepoot worden zonder dat de plastic pot eerst verwijderd moet worden."

Annette Jorgensen van Kwekerij Foenix gebruikt de Jiffypots R2 voor de poinsettia en pachiras. "Deze composteerbare pot is gemaakt van turf en houtpulp met een component die de pot in het begin droog houd. Na enige tijd wordt het water langzaam door de pot opgenomen en zal de pot afbreken. Toch is deze lang genoeg droog en schoon voor het automatisch verwerken in de kwekerij en behoudt hij vorm, kleur en uitstraling lang genoeg om in het schap geen vervallen indruk op de consument te maken," aldus Gammelgaard.
 
 
Klik hier voor meer informatie over de Jiffypot R2

Voor meer informatie
Jiffy International AS
Hans Gammelgaard
Email: Hans.Gammelgaard@jiffygroup.com
www.jiffygroup.com