Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tuindersdochter Kyra Hanemaayer neemt het op voor het Westland

"Achter 'lomp' gedrag Westlanders schuilt veel meer"

"Al bierdrinkend bevindt de Westlander zich al tig jaar met dezelfde vriendengroep in het hok, op een schuurfeest of al varend door het Westland op zijn zuipschuit (met voorop natuurlijk de Westlandse vlag en de hardstyle muziek kanon hard)." Dat schrijft tuindersdochter Kyra Hanemaayer. De studente kent alle vooroordelen over het Westland. "Een leraar van me zei ooit dan ook dat die nuchtere Westlanders allemaal hard werken om vervolgens hun centen weer op te zuipen in het weekend."

In haar column, voor de website Duplomaat van de Erasmus Universiteit, laat ze echter ook de andere kant van het Westland zien. "Hoewel er vaak dus wel erg simpel over Westlanders en het Westland wordt gedacht, schuilt er achter dat nuchtere en soms wat lompe gedrag veel meer dan dat. Het gaat er hier niet zo simpel en ouderwets aan toe als menig student lijkt te denken. Al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw loopt het Westland voorop in de glastuinbouw en door dit ondernemerschap is Nederland op dit moment de tweede exporteur van agrifoodproducten ter wereld."

Lees de hele column bij de Duplomaat.


Publicatiedatum: