Ruim 200 vazen opgesteld in chrysantenproef

Vanuit het chrysanten-vak is er aangegeven dat er behoefte is om meer zicht te krijgen op het vaasleven van chrysanten. Dit is dan ook een van de initiatieven uit het Product marktplan chrysant. In samenwerking met de FPC en een werkgroep van chrysanten aanvoerders is nu een grote vaasleventest op touw gezet.Bij het Kenniscentrum Productkwaliteit van FloraHolland worden al verschillende testen gedaan en afgelopen week is er gestart met een grote chrysanten test. Om zoveel mogelijk aanvoerders hiermee kennis te laten maken en hiermee een goede benchmark te kunnen houden, zijn bijna alle aanvoerders van grotere cultivars benaderd. Zowel vanuit santini geplozen en tros chrysanten. De reacties waren positief en hebben geleidt tot een grote deelname.

Ruim 200 vazen chrysanten staan volgens de standaard VBN testmethode opgesteld. Nadat de chrysanten afgelopen weekend bij het Kenniscentrum Productkwaliteit van FloraHolland binnen kwamen, zijn ze in dozen in de transportsimulatie gezet. Afgelopen maandag (26 oktober) zijn de chrysanten op emmers gezet om de twee dagen Cash en Carry/winkelfase te simuleren. Op woensdag zijn ze aangesneden en op de vaas gezet voor de consumenten fase, dus zoals de consument het thuis beleeft. Hierbij valt na een paar dagen al op dat de eerste verschillen zichtbaar worden.

Half november zullen de aanvoerders die hieraan hebben meegewerkt worden uitgenodigd om gezamenlijk de uitkomsten te bekijken en bespreken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk van Vuurde, Co├Ârdinator product Chrysant, FloraHollandPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven