en maatjes met de koning

Lucas Vos: “Deur naar Chinese markt geopend voor onze kwekers en hun klanten”

Sinds zondag 25 oktober 2015 zijn Lucas Vos, Ina Tillema en Guido de Wit namens FloraHolland in China. Zij zijn daar in het kader van het programma World Flower Exchange, waarmee gehoopt wordt de eerste stappen in het verkennen van de markt voor bloemen en planten in China te zetten.


Onder toeziend oog van koning Willem Alexander tekent Lucas Vos een MoU met OurBloom. Op Twitter meldt Vos; "When the king says 'You again?' then you know you do good stuff for dutch plants & flowers in China @FloraHolland"

Een van de wapenfeiten is het ondertekenen van een Memorandum of Understanding (MoU) met YiHaoDian (YHD.com), een internetgigant in China. Ook is er een MoU getekend met OurBloom, een Chinees sierteeltbedrijf met innovatieve e-commerce activiteiten. Daarnaast zijn er verdere contacten gelegd. Zoals met Tencent, het bedrijf achter WeChat. Dit is een van de grootste sociale platformen in China.

Met deze partijen gaat FloraHolland vanaf 2016 een aantal trials opzetten om de markt voor onze bloemen in China verder te verkennen.


Ondertekening van een MoU met YiHaoDian (YHD), het grootste vers platform van China met een omzet van ongeveer 2,4 miljard euro en 9 miljoen actieve gebruikers. Recent is het platform overgenomen door Amerikaanse retailgigant Walmart.


Lucas Vos en Jiang Young, vice president van Tencent, het bedrijf achter WeChat.


Lodewijk Hoekstra: "Wat een prachtige Hollandse bloemen hier in Shanghai. Ongelofelijk hoe mooi ze er bij staan op dit One Belt One Road evenement".

Meer informatie & foto's van de reis zijn te vinden op de website van FloraHolland
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven