De duizendste Meto gaat naar Australië

"Het is zover", laat Berg Hortimotive weten. "Wij hebben de 1000ste Meto geproduceerd en deze is verkocht aan Steenks Service BV." Zij zullen de Meto doorleveren aan een tuinbouwbedrijf in Australië. Het is ongeveer 19 jaar geleden dat de eerste Meto in zijn huidige uitvoering gebouwd is.

De Meto spuitwagen is bestemd voor het automatisch spuiten van het gewas. Hiermee hoeft men tijdens het spuiten niet meer tussen het gewas te zijn, dit levert dan ook sterk verbeterde arbeidsomstandigheden op. Tevens levert de Meto spuitwagen een arbeidskosten besparing op doordat de wagen in combinatie met een Meto-Transportwagen volautomatisch een kas kan spuiten.Bij deze willen wij Steens Service B.V. maar ook onze andere dealers bedanken voor hun inzet laat Berg Hortimotive weten.


De Meto wordt in verschillende teelten naar tevredenheid gebruikt zowel in de bloemen- als in de groentesector. Uiteraard is de Meto in de loop der jaren doorontwikkeld en is het huidige model uitgevoerd met de nieuwste technieken. Zo is de Meto voorzien van een zeer gebruiksvriendelijk kleuren touch screen waarmee het spuitprogramma eenvoudig is in te stellen. Het uitgebreide softwareprogramma is o.a. uitgevoerd in 7 talen, voorzien van duidelijke pictogrammen en kan aangepast worden voor gebruik met een Dosatron. De Meto is voorzien van duurzame materialen zoals vulkolan buisrailrollen en RVS plaatwerk.

In al die jaren dat de Meto nu verkocht wordt, heeft Berg Hortimotive ook Meto's uitgeleverd met speciale toepassingsmogelijkheden. Zo zijn er onder andere Meto's ontwikkeld voor in de aardbeien teelt, voor horizontaal spuiten bij zaaitrees, voor het reinigen van het kasdek en voor het rijden op een eb en vloed vloer. Door de betrouwbare besturing worden er ook Meto's ingezet bij onderzoeksinstanties waarbij data verzameld word aan de hand van camerabeelden. "

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven