'Hana Ike Battle' op IFTF

Japanse arrangeurs dagen Nederlandse collega's uit

Holland Web en de brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB organiseren voor het eerst een Hana Ike Battle tijdens de Trade Fair en IFTF op donderdag 5 en vrijdag 6 november. In de Hana Ike Battle, overgewaaid uit Japan, vermaakt een groep arrangeurs het publiek met de meest verrassende bloemcreaties.


foto: VGB

De Battle is een wedstrijd tussen telkens twee deelnemers die een vaas opmaken met, de deze keer door Hilverda Kooij beschikbaar gestelde, bloemen of planten. Met alleen een schaar moeten de arrangeurs binnen vijf minuten het arrangement maken. Vervolgens is het aan de toeschouwers in de zaal om te bepalen welke performance ze het leukste vonden en wie de winnaar is. Tijdens de Hana Ike Battle gaan Japanse arrangeurs de strijd met elkaar en met Nederlandse collega’s aan. Ook een aantal niet-arrangeurs durft de uitdaging aan.

De naam Hana (bloem) Ike (leven) staat voor passie en creativiteit met bloemen en dat is precies wat de deelnemers aan de Battle met elkaar gemeen hebben. De performance tijdens de Battle draait om snelheid, creativiteit en vernieuwing. De Europese Hana Ike Battle is een initiatief van Holland Web en de VGB in samenwerking met de Japanse Hana Ike Battle organisatie.

Veredelaars, bloemisten, handelaren en andere mensen met passie voor bloemen worden aangemoedigd om kennis te komen maken met deze vernieuwende manier van bloemschikken.

Hana Ike Battle’s worden georganiseerd op donderdagmiddag 5 november om 14.00 uur in het Flora Holland House op de Trade Fair in Aalsmeer en 15.30 uur in het Auditorium van de IFTF in Vijfhuizen, en op vrijdag 6 november 12.00 uur bij Hilverda De Boer en om 18.00 uur Boerma Instituut (kosten €3,-), beiden in Aalsmeer.

bron: VGB

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.