FloraHolland op handelsmissie China

Afgelopen zondag startte het officiële staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan China. In hun kielzog reizen ruim 200 bedrijven mee, die geinteresseerd zijn in de Chinese markt en die wensen te verkennen. Ook FloraHolland, die de Chinese markt wil verkennen in het kader van de FloraHolland 2020 strategie en het World Flower Exchange programma, is van de partij.World Flower Exchange
Lucas Vos, Ina Tillema en Guido de Wit vertegenwoordigen de cooperatie. Bloemen en planten spelen traditioneel een grote rol in het land en de verachting is dat, dankzij de toenemende koopkracht van de Chinese consument, de afzet van deze producten veel potentiële groei heeft.

"De Chinezen eisen kwaliteit, vooral wanneer de producten uit het buitenland komen", aldus Guido. "Bloemen uit Nederland hebben een uitstekende reputatie. Het gebruik van mobiele telefonie neemt een hoge vlucht, met name onder jongeren en China maakt een grote ontwikkeling door op het gebied van e-commerce. Dit maakt deze markt voor FloraHolland bijzonder interessant."

Programma van de handelsmissie
Naast het officiële gedeelte als het staatsbanket, het handelsdiner en een bedrijven receptie, zal FloraHolland enkele vooraanstaande handelspartners op het gebied van de import van sierteeltproducten ontmoeten

Guide: "Voorafgaande aan de handelsmissie hebben wij enkele contacten gelegd. Zo zullen wij, bijvoorbeeld, samen met drie andere partijen een Memorandum of Understanding ondertekenen. Gezamenlijk met deze andere partijen zullen wij een aantal proef-projecten op touw zetten, waarmee de markt voor Nederlandse bloemen in China verder verkend zal worden."

bron: FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.