Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boomkwekerij Ebben, Eosta / Nature & More, Royal Brinkman

Ter Laak Orchids genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2016

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016 zijn bekend. Op vrijdag 23 oktober bracht bestuursvoorzitter Nico Koomen een verrassingsbezoek aan de vier genomineerde kandidaten die kans maken op de prestigieuze ondernemersprijs die op 6 januari voor de 30e keer wordt uitgereikt.



De finalisten hebben met elkaar gemeen dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan. Er is een continue stroom aan innovaties bij deze bedrijven en er wordt samenwerking gezocht met partners om niet alleen als ondernemer maar om als sector beter te worden. De genomineerde kandidaten ontwikkelen en delen kennis.

Uit de kandidatenlijst heeft de jury de volgende bedrijven genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2016:

Boomkwekerij Ebben, Cuijk
Boomkwekerij Ebben is met de teelt van 450.000 bomen per jaar wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven. Het familiebedrijf is bijzonder marktgericht. De zeer innovatieve projecten die Boomkwekerij Ebben met landschapsarchitecten ontwikkelt zijn duurzaam en bijzonder te noemen.

Eosta / Nature & More, Waddinxveen
De distributeur van verse biologische groenten en fruit, met een specialisatie in overzees fruit en Nederlandse kasgroente, gelooft dat ecologie en economie samen kunnen gaan. Het bedrijf heeft zich internationaal ontwikkeld als een van de meest toonaangevende importeurs en exporteurs in dit segment en zorgt voor een continue stroom van innovatieve producten.

Royal Brinkman, ’s-Gravenzande
Royal Brinkman is toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele tuinbouw sinds 1885. Waar veel toeleveranciers zich de laatste jaren in een moeilijke positie bevonden, wist Royal Brinkman een eigen internationale koers te bepalen.

Ter Laak Orchids, Wateringen
Het innovatieve familiebedrijf Ter Laak Orchids kenmerkt zich door een resultaatgerichte aanpak en een oer-Hollandse handelsmentaliteit. Op 125.000 m2 worden met de nieuwste technieken hoogwaardige Phalaenopsis geteeld.

30e prijsuitreiking op 6 januari
De jury is nog niet klaar; een tweede ronde van beoordelen gaat nu in. De winnaar wordt bekend gemaakt op 6 januari 2016 in Keukenhof tijdens de feestelijke 30e editie van de prijsuitreiking,

Publicatiedatum: