Engelse kwekerij Neame Lea bouwt 16 ha

De grote Engelse kweker Neame Lea Nursery is bezig ongeveer 16 ha te bouwen. Daartoe nodigde het bedrijf collega-kwekers uit een kijkje te komen nemen en op woensdag 14 oktober leidde David Bell hen rond over het complex in aanbouw. Ook ontwerper en bouwer van het project, Kees Greeve, vertelde over de 'tailor made solution' en hoe het bedrijf te werk gaat.

 


Men is bezig het project af te ronden en de laatste hand wordt gelegd aan het 6 miljoen pond kostende project. Het ontwerp is er in het bijzonder op gericht in de toekomst op energie te besparen en om de efficiency te verhogen en de overheadkosten verder terug te dringen. Nieuwe mechanisering is gebruikt om deze doelen te bereiken, zoals een eenvoudige machine in de verpakkingsruimte die planten op de transportband weegt en een sproeikop heeft die de planten extra water kan geven.

In de verpakkingsruimte liet David zien hoe de productie flow van inkomende goederen naar verpakking en verzending nu gekoppeld wordt aan de kasproductie en koude opslag van bolbloemen, potplanten en snijbloemen. De groep nam ook een kijkje in de oorspronkelijke kwekerij in Bridge Farm met grote cyclamen en bespraken de manier waarop de kwekerij kan worden aangesloten op het gehele productieplan.


Vertegenwoordiger van Greeve bv Floris Berghout

De nieuwbouw zal gelijk in gebruik worden genomen. De faciliteiten zijn in nauw overleg met de klant ontworpen en Greeve bv garandeert dat met het nieuwe complex werkzaamheden versoepeld en flexibeler zullen verlopen. Ook staan zij in voor het functioneren van de in het complex geïnstalleerde apparatuur. De installatie van de verwarming wordt gerealiseerd door KG Systems.

Voor meer informatie:
Neame Lea Nurseries
David Ball
Email: david@neamelea.co.uk

KG Systems
Floris Berghout
Email: floris@keesgreeve.nl
www.kgsystems.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven