Fair Flowers Fair Plant op vakbeurs Fleurex, Engeland

‘Beam me up Booth’ biedt Engelse bloemist kijkje op de kwekerij

Het ziet er wel een beetje gek uit, zo met je hoofd in een lampenkap, maar de ervaring is des te leuker. Afgelopen weekend organiseerde de British Florist Association de achtste editie van de vakbeurs Fleurex, waar bloemisten en andere geïnteresseerden konden ervaren hoe de producten die zij verkopen gekweekt worden.



Fair Flowers Fair Plants nam samen met Florismart en Flowerweb een groot gedeelte van de invulling van de beurs voor haar rekening. Het nieuwe concept de ‘Beam me up Booth’ gaf de bezoeker de mogelijkheid een kijkje in de kwekerij te nemen.

Bloemisten werden op deze interactieve manier ook geïnformeerd over het label Fair Flowers Fair Plants. Het label wordt door veel Engelse bloemisten gezien als een mogelijkheid zich te onderscheiden ten opzichte van de supermarkten, die in Engeland een groot marktaandeel hebben op het gebied van bloemen en planten.



Fair Flowers Fair Plants is een label voor bloemen en planten afkomstig van kwekers, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en personeel. Denk hierbij aan energieverbruik, arbeidsomstandigheden, hygiëne en veiligheid. Het label geeft de consument de mogelijkheid bewust te kiezen voor duurzame bloemen en planten.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven