Positieve resultaten met AMX-ca in Santini

Op advies van teeltadviseur Arjan Spaans van Van Iperen wordt er sinds vorig jaar september op Santinikwekerij Richard van Schie AMX-Ca ingezet: “We zagen best wat gele blaadjes onderin en ook wat dorre bladeren. In overleg met mijn collega, bemestingsspecialist Eric Watzeels, heb ik toen de inzet van AMX-Ca geadviseerd. Bij andere bedrijven hadden we daar al positieve ervaringen mee”.


Danny Duijvensteijn (links) en Arjan Spaans

Ook bij kwekerij Van Schie zijn de ervaringen positief. “We zijn ermee begonnen om het gewoon eens te proberen, maar al na één ronde spuiten zagen we het verschil”, vertelt Danny Duijvesteijn. “De teeltvoorlichter constateerde hetzelfde. De bloemen stonden er vitaler bij. De bladeren waren steviger en groener, en we hoefden ook geen bladeren meer te plukken. Het effect was duidelijk.”

Van Schie zet AMX-Ca in als aanvulling op de bemestingsstrategie. Duijvesteijn: “AMX is geen vervangend middel en er is ook geen alternatief voor. Het is een extra middel om de kwaliteit van de bloemen te bevorderen. AMX stimuleert de groei en zorgt voor zichtbaar groenere en stevigere bladeren. Daardoor kunnen de bloemen ook meer hebben tijdens transport.”

De bladmeststof wordt meegespoten met de gewasbeschermingsmiddelen. In de zomer wordt het één keer in de twee weken toegediend en de rest van het jaar elke week. “We gebruiken jaarrond AMX. Als het zonnetje minder gaat schijnen en het kouder wordt, is het tijd om de frequentie op te schroeven van om de week naar elke week”, vertelt Duijvesteijn. Adviseur Spaans vult hem aan: “Het is belangrijk om tijdig voldoende AMX toe te dienen. De santini’s die in de moeilijkste periode, december en januari, geoogst worden moet je vanaf het begin goed helpen. Een teeltronde duurt hier zo’n acht weken, dus dan moet je zeker begin oktober overgaan naar elke week spuiten.”

Voor meer informatie:
Van Iperen
T: +31 (0)186 57 88 48
www.iperen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven