Kate Santos, Operations Director Dümmen Orange;

Wat betekent de aankoop van Dümmen Orange voor diens klanten?

Een week geleden kondigde Dümmen Orange aan een meerderheisdaandeel verkocht te hebben aan het Britse investeringsfonds BC Partners. De deal wordt geschat op 560 miljoen dollar, wat ongeveer 11 keer meer zou zijn dan de jaarlijkse winst.

Het Amerikaanse Greenhouse Grower sprak met Operations Director Kate Santos over de vraag wat de aankoop voor de klanten van het bedrijf betekent.

Meer investeringsmogelijkheden
Waarom de verkoop? En waarom aan een investeringsmaatschappij? Het antwoord daarop lijkt vooral gezocht te moeten worden op financieel gebied. Santos: "De verkoop van Dümmen is misschien wel het best te vergelijken met het wisselen van bank. De bedrijfsprocessen worden op geen enkele wijze onderbroken, en daarmee ook de interactie met onze klanten niet. Missie en team blijven onveranderd en de focus op het leveren van kwaliteit en betrouwbare en innovatieve producten en services blijft onverminderd centraal staan. De samenwerking met BC Partners zal verdere investeringen in gebieden als productontwikkeling en keten-beheersing stimuleren, waar onze klanten in de komende jaren van zullen profiteren."

"Ook zal er geen onmiddellijk effect op het assortiment en de distributie zijn. Dankzij een groter investeringsbudget zullen onze klanten er, hopelijk, in de komende jarener in zoverre iets van merken, dat onze producten kwalitatief sterker worden en er meer innovatieve producten geïntroduceerd kunnen worden."

Management
Het management team blijft, in elk geval voorlopig, onveranderd. Biense Visser zal als algemeen directeur verantwoordelijk blijven voor het reilen en zeilen van het bedrijf, en op de Noord-Amerikaans markt blijven Perry Wismans en Frank Magnussen de handen aan het roer houden.

Tot slot meldt Santos dat het bedrijf voor de nabije toekomst geen verdere plannen heeft als het gaat om het op-/aankopen van andere partijen. "Echter, Dümmen zal altijd de ogen open houden voor interessante kansen om ons aanbod te vergroten en onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

Het gehele interview is hier te lezenPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven