Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog plaatsen beschikbaar voor opleiding Real-time PCR voor de groene sector

In drie dagen de PCR-techniek leren kennen en een verdieping maken in de Real-time PCR-techniek voor de groene sector? In november organiseert Naktuinbouw samen met Hogeschool Leiden de driedaagse opleiding Real-time PCR voor de groene sector. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze opleiding op 24, 25 & 26 november 2015.

PCR en real-time PCR in één opleiding
De PCR-techniek wordt in de tuinbouw- en akkerbouwsector vaak gebruikt voor genetische kwaliteitscontrole en de detectie en identificatie van micro-organismen. Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken van het laboratorium.

Naktuinbouw en Hogeschool Leiden bieden vanaf 2014 de vernieuwde opleiding over de PCR-techniek voor de groene sector aan. In deze opleiding zijn de opleiding plantspecifieke PCR-technieken en de opleiding Plantspecifieke real-time PCR-technieken samengevoegd. De eerste dag wordt aandacht besteed aan de achtergronden van de PCR-techniek. De twee opvolgende dagen vindt een verdieping plaats naar de realtime PCR-techniek. Tijdens de opleiding wordt ingegaan op achtergronden, ontwikkelen, optimaliseren, analyseren en kwantificeren. Natuurlijk gaat u ook zelf in de praktijk aan de slag met PCR-bepalingen en het analyseren van de resultaten.

De opleiding is ontwikkeld voor laboratoriummedewerkers uit de plantaardige sector. Als vooropleiding adviseren wij een opleiding op hbo-niveau of relevante praktijkervaring.

De opleiding wordt georganiseerd op 24, 25 & 26 november 2015 bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Aanmelden kan met dit formulier.

bron: Nak tuinbouw
Publicatiedatum: