Herwi Rijsdijk, ABC Westland Beheer;

"ABC Westland meest duurzame bedrijventerrein van Nederland"

Met de installatie van 16.000 zonnepanelen op daken van het bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food in Poeldijk wordt het terrein in 2016 de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland en het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland.


Luchtfoto van ABC Westland Agri & Food bedrijventerrein in Poeldijk

Volgens Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland Beheer, is de installatie van de zonnepanelen een verbreding van het duurzaamheidsbeleid van de organisatie en wordt daarmee ingespeeld op de eis van de internationale supermarkten voor verlaging van de CO2 footprint van groenten en fruit. In Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden op het terrein al jaren gebouwd met een hoge RC-waarde en LED-verlichting en wordt de restwarmte vanuit de koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren.


Van links naar rechts: Herwi Rijsdijk, Marco van Veen van SolarNRG en Piet Kuyvenhoven van het gelijknamige elektrotechniekbedrijf.

De 16.000 zonnepanelen van elk 260 Wattpiek worden geleverd door SolarNRG uit Poeldijk en geïnstalleerd door Kuyvenhoven Electrotechniek uit ’s-Gravenzande en zorgen gezamenlijk voor een totale duurzame energieopbrengst van 4.000.000 kWh per jaar. Hiermee wordt 40% van het totale elektroverbruik van de verhuurde bedrijfspanden duurzaam opgewekt. Dat staat gelijk aan de energiebehoefte van ruim 1.000 huishoudens. Tegelijkertijd wordt hierdoor de CO2 uitstoot per jaar verminderd met circa 2.000.000 kg.

Het grootschalige project is economisch haalbaar door de SDE+ subsidiebeschikking die ABC Westland Beheer heeft ontvangen. De montage van de zonnepanelen start in januari 2016 en zal in mei 2016 gereed zijn.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven