Bas Uithol en Karin van Eik, VDE Plant;

Philodendron: van grap naar verkoop

Tholen - VDE Plant komt met een nieuw product: de Mangrove Atom. Het betreft de tropische plant Philodendron, die door de kweker al wat langer in het assortiment is opgenomen, maar nu op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd wordt. Bas Uithol: “De plant komt in de natuur voor in tropische gebieden. Hij groeit op bomen onder omstandigheden waarbij de grond geregeld onderloopt: een zogenaamde mangrove. De plant hoeft dus niet noodzakelijk in de grond te staan. Als je bij aankoop de aarde van de wortels spoelt, hem in een vaasglas zet en de wortels tussen (decoratie) keien stopt, heb je een compleet nieuwe presentatie.” De Philodendron wortels zijn krachtig genoeg om te overleven zonder potgrond.De Philodendron atom is een relatief nieuw product. De doorsnee consument heeft hier (nog) geen weet van. Totdat Rob Verlinden er in zijn programma “Robs Grote Tuinverbouwing” een paar voor het scherm bracht. “Wij kregen ineens uit alle hoeken vragen: waar kan ik dit kopen, hoe moet ik hem planten, wat heeft de plant nodig, etc.”, vertelt Karin van Eijk. “We hadden de plant twee weken daarvoor op onze facebook pagina geplaatst. Het was eigenlijk meer een grapje, maar we kregen er zoveel leuke reacties op, waarna we door zijn gaan ontwikkelen. Nu ook Rob er in zijn uitzending aandacht aan heeft besteed en het tot zoveel enthousiasme bij de consument leidt, hebben wij besloten hier serieus mee aan de slag te gaan en het als complete compositie te gaan verkopen.”Karin: "De Philodendron Atom is verkrijgbaar via de webshop Bakker Hillegom. Daar wordt de plant in een kwekerspot geleverd. Een aantal klanten zijn nu voorzichtig aan het testen. We hebben een verpakking gemaakt welke breuk in de keten moet voorkomen. Wat we ook kunnen leveren is een do-it-yourself pakket – een complete set, waarbij de consument thuis zelf de compositie maakt. Dan laat je aan de consument over waar de voorkeur naar uit gaat."
Door de vele reacties, die ook Rob Verlinden kreeg n.a.v. de bewuste uitzending, zal de plant in de eerstvolgende uitzending, zaterdag a.s., nog een keertje terugkomen.
VDE Plant zal de Mangrove Atom op de Trade Fair (stand nr 47.10), die over twee weken in Aalsmeer wordt gehouden, officieel lanceren.


Voor meer informatie:
VDE Plant
Karin van Eik
Bas Uithol
Oudendijkseweg 5
2481 KE Woubrugge
T: +31 (0) 172 518941
F: +31 (0) 172 518545
E: verkoopteam@vdeplant.nl
www.vdeplant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven