Schoonmaken voor het grote schoonmaken begint

Tholen - Nog voor het grote schoonmaken begint, moet Toon Hopmans eerst even... schoonmaken. De machine waarmee hij normaal looftrekdoeken ontsmet, is toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Dat kan nog net voor de drukte van de teeltwissel.Mobiele doekenwasser
Toon Hopmans ontwikkelde de mobiele doekenwasser in 2011. De machine gebruikt kokend water om looftrekdoeken te reinigen. "Je ontsmet zonder chemicaliën. Dat is al sinds het begin het verhaal", vertelt hij. "We gebruiken echt alleen maar kokend water. Daarmee kun je je doeken duurzaam schoonmaken." Hij merkt dat voor deze methode steeds meer aandacht komt. "Niet alleen omdat er steeds minder middelen beschikbaar zijn, maar ook omdat het normaler wordt om zonder middelen te werken."

Betonpaden
De kokendwatertechniek is gepatenteerd en Hopmans zet 'm sinds vorig jaar ook in om betonpaden te ontsmetten. "Je kunt een pad anders bijna niet perfect schoonmaken. Er blijft altijd wat liggen: wat vocht of wat vuil in een kier of een scheur. Met het kokend water kom je daar ook bij." Algen, mossen, ziektekiemen – alles verdwijnt. Steeds meer komkommertelers met hun scherpe oog voor de schone start kiezen ervoor om tussen elke teeltwissel de paden te laten behandelen en zo weer te beginnen.


Vloeren stomen


De doekenwasser

Zuiniger en schoner
Deze maanden laten ook de tomaten- en komkommertelers hun paden en doeken reinigen. Dat gebeurt allemaal op locatie – maar niet voordat de machine zelf weer grondig schoongemaakt is. "Dan werkt-ie ook weer zuiniger en dus beter." Een probleem voor het schema is het niet: Hopmans heeft meerdere reinigingsmachines. "In de drukte van het najaar is dat wel nodig."


Voor meer informatie:
Toon Hopmans
Hopmans Verhuur
Huybergsebaan 498
4625 DM Bergen op Zoom
M: 06-54328817
E: info@hopmansverhuur.nl
www.hopmansverhuur.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.