Hoogste punt kas Herman Broerencollege bereikt

De bouw van de plantenkas van het Herman Broerencollege in Delft is deze week van start gegaan en gisteren is het hoogste punt bereikt. De plantenkas op de school voor ZMLK-leerlingen wordt belangeloos geplaatst door een aantal tuinbouwtoeleveraniers.


In de afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen. De fundering is aangelegd. Daarna zijn er leidingen aangelegd voor elektriciteit, beveiliging, intranet, water en gas. Nadat deze leidingen zijn aangelegd is de vloerverwarming geplaatst en tot slot van de voorbereidingen zijn er tegels ingelegd. In de herfstvakantie wordt de plantenkas afgebouwd. Direct na de herfstvakantie zal in de kas alles worden aangesloten zodat we eind november de kas in gebruik kunnen nemen. Hierdoor zullen onze leerlingen al kennis maken met de praktijk voordat zij gaan stage lopen in het echte bedrijfsleven!De bouw kas is deze week begonnen. In de afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen. De fundering is aangelegd. Daarna zijn er leidingen aangelegd voor elektriciteit, beveiliging, intranet, water en gas. Nadat deze leidingen zijn aangelegd is de vloerverwarming geplaatst en tot slot van de voorbereidingen zijn er tegels ingelegd.

Direct na de herfstvakantie zal in de kas alles worden aangesloten zodat de school eind november de kas in gebruik kan nemen. Hierdoor zullen onze leerlingen al kennis maken met de praktijk voordat zij gaan stage lopen in het echte bedrijfsleven!

KUBO kassenbouw Monster levert samen met diverse andere Westlandse bedrijven een plantenkas voor onze school. Deze bedrijven doen dit geheel belangeloos. Elk bedrijf iets voor de kas: KUBO levert het dek en de gevels, Peter Dekker Installaties levert de scherming, Olsthoorn de constructie, Ridder de tandbanen en motor, HortiMaX de computer, Hollandgaas het insectengaas, Biersteker de sandwich panelen, KG Systems de kweektafels, Glasimport het glas, Genap het dek en de gevels.

De plantenkas wordt verder ook mogelijk gemaakt door een bijdrage van Veenman Westland Groenverzorging, Verkade Klimaat Wateringen, Groenewegen Elektrotechniek Delft, Groenewegen Beveiliging Delft, Rijksen Speciaal Timmerwerk Maurik en de KPC Groep ’s-Hertogenbosch.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.