Narendra Patil, Soex Flora

Russen hebben belangstelling voor kleine en middelgrote rozen uit India

Rusland staat bekend als liefhebber van grootbloemige snijbloemen. De laatste tijd neemt echter ook de vraag naar bloemen met middelgrote en kleine koppen toe. Dit is een ontwikkeling waar Narendra Patil van Soex Flora, kweker van klein- en middelgrootbloemige rozen uit India, op meelift. Hij was op de FlowersExpo 2015 in Rusland bij en zijn bloemen ontvingen veel waardering. Volgens hem is de belangstelling voor zijn rozen het gevolg van de daling van de waarde van de roebel, een veranderende trend en het gevolg van het feit dat Russen liefhebbers zijn van volle boeketten met heel veel bloemen.


Narendra Patil bij de FlowersExpo in Rusland.

De eerste Indiase onderneming op FlowersExpo
Eerst was Patil niet zeker of zijn rozen door de Russische markt zouden worden gewaardeerd. "Ik dacht altijd dat de Russen alleen van grote bloemen hielden." Echter, de vele blijken van waardering en de vele vragen die hij vorig jaar van Russen op de International Floricultural Trade Fair in Nederland kreeg, noopte hem ertoe te gaan exposeren op de FlowersExpo in Moskou. Daarmee had ook de FlowersExpo een primeurtje, omdat Patil de eerste Indiase exposant op de show was. "Exposeren op deze show leek een goede zet. De Russen lijken echt te houden van onze bloemen," aldus Patil.

Oorzaak vraag 
Volgens Patil zou de daling van de roebel bijdragen aan de stijgende vraag naar middelgroot bloemige rozen. "De meeste Russische bedrijven handelen in euro's of dollars. Door de daling van de roebel met 50% ten opzichte van andere valuta's, stegen de prijzen van bloemen met 50%. Maar Rusland is een bloem minnend land en zij zullen niet zomaar stoppen met het kopen van bloemen. In plaats daarvan zullen ze op zoek gaan naar bloemen tegen lagere prijzen. De middelgroot bloemige rozen zijn vaak zo'n 50% goedkoper dan de groot bloemige rozen."

Concurrenten Kenia en Ethiopië
De belangrijkste concurrenten van Seox Flora komen uit Kenia en Ethiopië. "We zitten in hetzelfde marktsegment. Wij kunnen echter dezelfde kwaliteit rozen leveren tegen een lagere prijs. Dit komt door de directe vluchten tussen India en Rusland", aldus Patil.


Kwekerij Soex Flora.

Uitbreiding kas en markt
Soex Flora teelt 20 soorten rozen in een kas van 30ha. Aankomende maart zal daar nog 25 ha bij zijn gekomen. Deze uitbreiding moet hen in staat stellen te kunnen blijven leveren aan hun huidige exportmarkten: Europa, Australië en Rusland.

Seox Flora zal aanwezig zijn op de Internationale Floricultural Trade Fair in Vijfhuizen, van 4-6 november.

Voor meer informatie:
Soex Flora
Narendra Patil
Email: info@soexflora.com
www.soexflora.com
https://www.facebook.com/soexflora
https://twitter.com/soexflora


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.