Fotoreportage: bassinrenovatie Royal van Zanten

Tholen - "Een mooi klus bij een mooi bedrijf." Zo vatten de mannen van GWW Van Daalen de renovatie van het waterbassin bij Royal van Zanten samen. Tussen 7 en 15 oktober hebben ze het bestaande bassin compleet gerenoveerd. Dat betekent leegpompen, schoonmaken, de bekleding en het folie verwijderen, de bassindijken opnieuw vastzetten, het leidingwerk aanpassen en nieuw folie en bekleding leggen. En dat betekende weer een week flink doorwerken in Rijsenhout.De bestaande situatie. Het bassin was duidelijk aan onderhoud toe.


Eerst werd de bassinbodem opgeschoond.De dijken zijn opnieuw neergelegd. Dat gebeurt met GPS, waardoor de dijken superstrak zijn.


Stevige grond, maar gladde dijken


Na een paar dagen is het bassin dichtgemaakt. Het nieuwe folie was al aanwezig en er kon dus snel doorgewerkt worden.
Inhijsen van het pakket. Linksonder is nog te zien hoe de GPS de mannen helpt om precies te werken.Even doorwerken en dan ligt het nieuwe zeil erin.Met nieuw drijvende zuigleiding wordt de pomp beschermd tegen vervuiling.Voor en na - zoek de verschillen


Renovatie van belang
Bij Van Daalen maken dit soort klussen een belangrijk deel uit van de bedrijfsactiviteiten. De nieuwbouw in Nederland is redelijk gestagneerd, maar veel bestaande bassins zijn aan onderhoud toe. Er wordt tegenwoordig ander zeil gebruikt en de bassins zijn ook simpelweg verouderd. Bij Royal van Zanten valt het mee, maar als de bassins helemaal ingebouwd zijn, is dat soms een behoorlijk precisiewerkje.


VAN DAALEN GWW
Dirk-Jan van Daalen
Oudedijk 7a
2676 NC Maasdijk
+31 174 – 54 02 83+31 174 – 54 02 83
+31 6 22 48 3767+31 6 22 48 3767
info@vandaalen.nl
www.waterbassin.nl


Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
T: +31 (0)297 38 70 00
F: +31 (0)297 38 70 70
E: breeding.nl@royalvanzanten.com
www.royalvanzanten.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.