Fairtrade Week, 24 oktober tot en met 1 november

Hele week fairtrade bloemen veilen bij Plantion

In 2015 organiseert Fairtrade twee keer de Fairtrade Week. De eerste Fairtrade Week vond plaats van 2 t/m 10 mei. De tweede Fairtrade Week is van 24 oktober t/m 1 november. Tijdens beide landelijke campagneweken wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats. In duizenden supermarkten en winkels zijn tijdens de Fairtrade Week diverse Fairtrade producten in de aanbieding. De meest aantrekkelijke aanbiedingen worden gebundeld in de Fairtrade Week actiefolder, die huis-aan-huis verspreid wordt. Meer informatie over de Fairtrade week vindt u hier.


Rosa Plaza/AQ Roses Ethiopiƫ (foto: Plantion)

Fairtrade bij Plantion
Met het veilen van Fairtrade bloemen haakt Plantion in op de stijgende marktvraag naar mens- en milieuvriendelijk geteelde producten. Consumenten kijken kritischer naar de herkomst van bloemen en planten en een groeiend aantal overheidsinstellingen, NGO's en bedrijven koopt uitsluitend nog gecertificeerde bloemen in. Plantion helpt bloemisten om structureel en aantoonbaar op deze vraag in te kunnen spelen. Plantion veilt elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag Rosa Plaza Fairtrade rozen, afkomstig van Rosa Plaza/AQ Roses uit Ethiopiƫ. De ambitie is om in de toekomst ook andere soorten, van verschillende Fairtrade gecertificeerde kwekers, via de klok aan te bieden.


idem

AQ Roses
Rosa Plaza/AQ Roses (1.100 medewerkers) neemt het duurzaam en sociaal verantwoord produceren al jarenlang serieus. Het bedrijf van de familie Ammerlaan verkreeg onder andere als eerste kwekerij in Ethiopiƫ de certificaten MPS A (duurzaamheid en milieu) en MPS SQ (sociaal). De Fairtrade certificering is een volgende stap om de levensstandaard van de medewerkers te verbeteren en maakt verantwoorde productie binnen de keten verder zichtbaar.

bron: Plantion

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven