Fotoreportage IFEX 2015, Tokio, Japan

Afgelopen week, van 14 t/m 16 oktober, toonden kwekers, veredelaars en toeleveranciers hun nieuwe en bestaande producten op de IFEX in Tokyo, Japan. Onze redacteur van FloralDaily was erbij, sprak met de standhouders en maakte er een uitgebreide fotoreportage.

Klik hier voor de fotoreportage.Bezoekers
Het merendeel van de standhouders was positief over de beurs en het toegestroomde publiek. "Op deze beurs worden veel zaken on the spot gedaan", vertelt Junichi Niibori, directeur van Reed Exhibitions Japan.


Junichi Niibori, directeur van Reed Exhibitions Japan.

Internationaler
De show wordt elk jaar internationaler. Dit jaar was alweer de twaalfde keer en waren er kwekers uit Kenia, Ecuador, Indonesiƫ, Taiwan, Thailand - en ook verschillende producenten van bollen uit Nederland - aanwezig. Niibori: "Deze partijen zijn allemaal op zoek naar kansen op de Japanse markt. Zij weten dat Japan een stabiele markt is en de komende jaren meer zal gaan importeren."

Bij de opening van de beurs waren verschillende ambassades aanwezig.

Naast een waarschijnlijk stijgende import zal ook de export van het land groeien. "Momenteel is de yen laag ten opzichte van veel andere munten. Dat heeft als gevolg dat importeren uit Japan voor veel bedrijven interessanter is geworden", aldus Niibori. Ook daarom verwacht hij dat de IFEX in de komende jaren een steeds internationale publiek zal trekken.Tijdens de beurs konden standhouders en bezoekers zich reeds registreren voor de editie van volgend jaar. Volgens Niibori is die al bijna uitverkocht.

Elk jaar groter
De show wordt elk jaar groter. Twaalf jaar geleden waren er precies 150 standhouders. Nu zijn dat er 1760. De groei zit hem met name in het aantal producten uit de sierteelt, de tuinbranche en shows met nieuwe cultivars. "Volgend jaar zal het beursoppervlak nog eens 40% groter zijn", weet Niibori.


Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven