Elke Nagels, HanaPlant;

"Ook tuincentra vragen om gebruiksvriendelijke potten"

"Naast het uiterlijk van een pot is de gebruiksvriendelijkheid ook zeer belangrijk", zegt Elke Nagels van HanaPlant, een Belgische kweker die kruiden verkoopt in grote 7.5 en 10 liter potten. Volgens Nagels kopen mensen kruiden die ze eenvoudig direct op het terras kunnen zetten. "Zelfs tuincentra vragen om potten die makkelijk opgepakt en verplaatst kunnen worden."


Elke Nagels.

Grote potmaten
In januari namen Elke en haar man Dries een 3.000m2 kas met een 5.000m2 groot containerveld over. Zij zijn gespecialiseerd in het kweken van tuinkruiden in grote potmaten. "Veel kruidentuinders gebruiken potten van 10,5 cm, maar wij gebruiken alleen potten van 15 cm of groter. Voor rozemarijn, tijm en diverse combinaties, gebruiken we 24 cm en zelfs 28 cm potten," zegt Elke. "Grote maten lijken zeer gewild. We zijn pas in januari begonnen en hoewel we geen tijd hadden om een grote voorraad op te bouwen waren we toch zeer snel uitverkocht.”

Handwerk
”Om de kwaliteit hoog te houden, wordt alles handmatig gedaan. Daarom is het belangrijk dat de potten gebruiksvriendelijk zijn. Vaak vervangen we de potten handmatig, omdat wij niet alleen veel waarde hechten aan de kwaliteit van de pot, maar ook aan de vorm. Daarom moeten ze goed handelbaar zijn. Dit was een van de redenen waarom we kozen voor de 24 cm en 28 cm Valencia potten van Maceflor. De potranden van Valencia zijn groot, waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Zelfs tuincentra vragen om planten in potten die gemakkelijk gepakt en verhuisd kunnen worden.” 


De Valencia lijn is een decoratieve pot die bestaat uit 16 potmaten variërend van 1 tot 65 liter. De potten kunnen gebruikt worden voor alle soorten planten en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De Valencia lijn is de breedste pot lijn van Maceflor's.

Verschijning
Een andere reden waarom HanaPlant koos voor de Maceflor's Valencia potten is vanwege het uiterlijk. "De pot ziet er goed uit en in een samenleving die dol is op gebruiksgemak, is dit een voordeel. De meerderheid van de klanten die grote kruiden kopen in het tuincentrum willen niet opnieuw oppotten wanneer ze thuis zijn. Deze pot kunnen ze direct op hun terras zetten," aldus Nagels. 

Toekomstplannen
Momenteel vermeerdert HanaPlant haar kruiden als voorbereiding op het nieuwe seizoen." Het wordt kouder en de winter nadert, we verhuizen onze planten langzaam uit het veld naar de kas waar ze overwinteren. Sommige planten hebben we verpot omdat ze hun huidige pot zijn ontgroeid. Daarnaast hopen wij binnenkort GAP-gecertificeerd te worden, dat ons zal helpen onze export internationaal te vergroten.”


Voor meer informatie:
HanaPlant
Elke Nagels
Email: hp@hanaplant.be
T: +32 478271206
www.hanaplant.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven