Fairtrade Week, 24 oktober tot en met 1 november

Fairtrade rozen in the picture bij FleuraMetz

Van 24 oktober tot en met 1 november is het Fairtrade Week. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel onder de aandacht gebracht. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats en zo ook bij FleuraMetz. Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november kun je bij de vijf Cash & Carry's terecht voor Fairtrade rozen.


Grace Cherotich Mwangi, opzichter bij Karen Roses/Ravine Roses

Fairtrade bloemen van Karen Roses
De Fairtrade rozen van FleuraMetz komen van de Keniaanse kwekerij Karen Roses. Sinds 2004 is Karen Roses Fairtrade gecertificeerd. Negen jaar later is de samenwerking tussen FleuraMetz en Karen Roses gestart om de verkoop van Fairtrade rozen te vergroten. Dankzij de Fairtrade premie kan geïnvesteerd worden in de bouw van scholen, sanitaire- en watervoorzieningen, betere gezondheidszorg en huisvesting. Grace Cherotich Mwangi, opzichter bij Karen Roses/Ravine Roses licht het belang van Fairtrade toe: “Medewerkers van Ravine Roses kunnen een renteloze lening afsluiten om hun huizen te renoveren. Verder is de Fairtrade premie gebruikt om een drinkwatervoorziening voor de bevolking in de regio aan te leggen.”

Peter d'Angremond, directeur Stichting Max Havelaar: “De keuze van FleuraMetz om via hun vijf Cash & Carry filialen Fairtrade rozen aan te bieden, maakt het bloemisten gemakkelijker om voor Fairtrade te kiezen. Bloemen met het Fairtrade keurmerk horen mijns inziens bij de bloemist thuis omdat het keurmerk waarde toevoegt en omdat zakelijke en particuliere klanten er steeds meer naar vragen. De arbeiders op de bloemenkwekerij Karen Roses krijgen door de Fairtrade premie een betere kans om zich verder te ontwikkelen. Ik roep iedere bloemist dan ook op om een duurzamere variant aan hun rozenaanbod toe te voegen.”

Neem voor meer informatie contact op met:
Fleurametz
Kim Berns
E: kberns@fleurametz.com
T: 0031 174 747 517


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven