"Arbeidsmarkt komt weer in balans"

De tijd dat je te horen kreeg dat je er één van de driehonderd was, lijkt achter ons. De arbeidsmarkt is aan het kantelen en komt weer enigszins in balans. Voor bedrijven lijkt er een nieuwe uitdaging aan te komen: hoe zorg ik dat die topkandidaat voor ons bedrijf kiest?

Ook bij het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw merken ze dat de arbeidsmarkt aantrekt. "In 2015 hebben we tot en met periode tien 575 vacatures gepubliceerd. In 2014 waren dat er 487 over dezelfde periode en in 2013 waren dat er 315. Ten opzichte van 2013 een groei van ruim 250 vacatures!"

Hebben de werkzoekenden de banen dan straks voor het uitzoeken? Voor een enkeling misschien wel. Er is echter nog steeds een groot aantal mensen die het moeilijk heeft op de arbeidsmarkt. Daarnaast sluit het aanbod van arbeid niet altijd even goed aan op de steeds specialistisch wordende vacatures. Zaak voor de werkzoekenden om te blijven investeren in opleidingen en omscholing!


Voor meer informatie:
Mobiliteitscentrum Glastuinbouw
Nasstassia Didden
Mobiliteitsadviseur
T: 0800 – 22 33 880
www.mobiliteitscentrumglastuinbouw.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.