Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1,5 miljoen voor innovatieve bedrijven Groningen

Bedrijven uit de provincie Groningen krijgen ruim 1,5 miljoen euro Europese subsidie voor de ontwikkeling van vernieuwende producten. De provincie draagt ook 200.000 euro bij aan verschillende Interreg-projecten, waarbinnen deze producten worden ontwikkeld. Interreg-projecten zijn projecten waarbij partijen in grensgebieden van lidstaten van de Europese Unie met elkaar samenwerken.

In het Bio-economie project ontwikkelen bedrijven samen met hogescholen en universiteiten langs de Nederlands-Duitse grens nieuwe producten op basis van landbouwgewassen en groene restproducten. Groningse bedrijven werken in dit project bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van panelen voor de woningbouw die gebruikt kunnen worden in de dragende constructies van gebouwen. Nieuw aan deze panelen is dat er geen beton of staal wordt gebruikt, maar materialen met een natuurlijke oorsprong, zoals biokunststoffen, gecombineerd met natuurlijke vezels zoals hennep.

Voor het project 'Bio-economie in de Non-Food sector' stelt de Europese Unie circa 3,9 miljoen euro beschikbaar. Dankzij de cofinanciering door de Niedersächsische Staatskanzlei, het ministerie van Economische Zaken, de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant en Overijssel en een eigen bijdrage van de betrokken partners kan in totaal circa 7,8 miljoen euro worden geïnvesteerd.

bron: Provincie Groningen, 14/10/15

Publicatiedatum: