Nederlands-Vietnamese kennisinstituut Fresh Academy gelanceerd

Een groot aantal enthousiaste en leergierige potentiële trainees uit vier verschillende gebieden in Vietnam (Hanoi, Ho Chi Minh City, Da Lat en Dong Thap) kwam af op de kick-off meeting van het Fresh Academy project, dat van 21 t/m 23 september werd georganiseerd door de Nederlandse partners HAS Hogeschool, Lentiz, Wageningen UR, Demokwekerij Westland en Kenlog en haar Vietnamese partners Fresh Studio en de universiteiten van Hanoi, Ho Chi Minh City, Lam Dong en Dong Thap.

In een zaal vol met gespannen kandidaat-trainees uit verschillende gebieden in Vietnam werd op dinsdag 21 september het startschot voor het Fresh Academy project gelost door Jos Leeters en Toon Keijsers van projectleider HAS Hogeschool. De ochtend stond in het teken van introductie van het project en de projectpartners. 's Middags moest elke deelnemer een pitch van maximaal 5 minuten geven waarbij ze onder andere iets vertelden over hun motivatie voor het ToT traject: een belangrijk aspect van de selectieprocedure.

Praktijk, het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van bedekte en gesloten teelt, is een belangrijk onderdeel van het Fresh Academy project. Op woensdag 22 september gingen de handen van de trainees dan ook daadwerkelijk uit de mouwen. Na een korte introductie van de verschillende topics, die in het ToT traject zullen worden behandeld door de WUR, HAS Hogeschool, Lentiz, Demokwekerij Westland en Kenlog, gingen de trainees aan de slag. Verschillende praktische opdrachten m.b.t. substraat, licht, EC en pH en spuittechnieken werden in groepen uitgevoerd. Tevens werd er gedurende de middagsessie in groepsverband gewerkt aan een tuinbouwgerelateerde case.

Met speeches van Arie Veldhuizen (Landbouwraad in Vietnam), Mr. Nguyen Van Ket (Universiteit van Da Lat) en andere genodigden werd op donderdag 23 september het Fresh Academy project officieel gelanceerd. In de ochtendsessie discussieerden de genodigden samen met de trainees over de hoofdvraag 'Wat is er nodig om Fresh Academy succesvol te laten zijn?' In de middag werden er in twee groepen bedrijven in Da Lat bezocht, waaronder de proefkassen van Fresh Studio.

De Nederlandse en Vietnamese partners hebben als ultiem gezamenlijk doel het opzetten van de 'Fresh Academy', een praktisch kennis- en trainingsinstituut voor de tuinbouwsector op verschillende locaties in Vietnam. Daartoe zullen er trainers worden opgeleid in een zogenaamd Training-of-Trainers (ToT) traject. Daarnaast zullen curricula, lesmateriaal en een business case voor de Fresh Academy worden ontwikkeld.Het gaat in het project niet primair om de faciliteiten (kassen en technische apparatuur). Die zijn er al of worden met andere middelen gefinancierd. Het cluster gaat ervoor zorgen dat er een organisatie komt met capabele staf en trainers met een solide managementstructuur en met een duurzaam business model. Daarvoor wordt coaching en training aangeboden en worden vooral trainers opgeleid in een Training-of-Trainer aanpak. Die trainers gaan vervolgens tuinbouwondernemers, bedrijfsmedewerkers maar ook studenten wegwijs maken in duurzame en technisch geavanceerde tuin-bouw.

Uniek aan het Fresh Academy project is de samenwerking van de gehele Nederlandse groene onderwijskolom. MBO, HBO en WO trekken gezamenlijk op om hun specifieke eigen kennis en expertises in te brengen in het project. Tijdens de kick-off meeting van drie dagen werden de partners en het project geïntroduceerd, konden de trainees middels o.a. praktische opdrachten kennismaken met een aantal tuinbouw-trainingstopics en vond de selectie van de trainees plaats.

Lees hier meer over de Fresh Academy

Voor meer informatie:
Kenlog
Zwethlaan 56
2675 LB Honselersdijk
T. +31 (0)174 - 76 14 67
I. http://www.kenlog.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven