Gilbert Gathu, Harvest Limited:

Keniaanse kwekers treffen voorbereidingen voor El Niño

Keniaanse kwekers bereiden zich voor op El Niño. Dit fenomeen leidt jaarlijks in Oost-Afrika tot zware regenval in november en is een beproeving voor veel teelten in het gebied. Om de schade aan hun kwekerijen te minimaliseren, bereiden kwekers hun kassen en gewassen voor. Bij Harvest Limited, een rozenteler, zijn ook de voorbereidingen in volle gang.


De voorbereiding van het gewas.

De voorbereidingen
Bij Harvest Limited stellen de medewerkers alles in het werk om de 40ha kassen voor te bereiden op de zware regenval. "We openen momenteel de drainagesystemen en repareren de kassen waar nodig. Op deze manier kan de kas een grote hoeveelheid regen verwerken", zegt Gilbert Gathu, Sales en Marketing Manager bij Harvest Limited. Daarnaast bereiden ze ook de gewassen voor. Aangezien de vochtigheid toeneemt, is de kans groot dat ziekten optreden en zich verspreiden. "Om de verspreiding van ziekten te voorkomen, treffen we maatregelen. We doorweken de bloembedden met beschermingsmiddelen om schimmelziekten zoals meeldauw en valse meeldauw te bestrijden. Daarnaast geven we ook bladbemesting om het immuunsysteem van de plant te verhogen. De gewassen worden gesnoeid en de medewerkers worden getraind op het gebied van veiligheid in het geval dat El Niño al te heftig tekeer gaat."

Lage productie
"We hebben het geluk dat de productie laag is wanneer de komst van El Niño wordt verwacht," zegt Gathu. De productie van Harvest Limited moet toenemen in de weken 48 tot 52. "Hopelijk zal de schade aan onze kassen en planten worden beperkt, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op onze corebusiness en de voorbereiding voor Valentijnsdag volgend jaar."

Veilige wegen
Vaak brengt deze zware regenval schade aan de wegen, wat vertragingen veroorzaakt. Gelukkig, zal dit volgens Gathu niet het geval zijn omdat de wegen naar de luchthaven goed zijn voorbereid op El Niño. "De wegen zijn veilig. Drainage is in de meeste delen van het land toegepast," zegt hij. Dit stelt hen in staat om hun producten op tijd te leveren.

voor meer informatie:
Harvest Limited
Gilbert Gathu
Email: gilbert@harvestflowers.com
www.harvestflowers.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven