Paskal Systems

"Vijf tot tien procent minder uitval in phalaenopsis met juiste irrigatie"

Dagelijks ontvangt u veel informatie uit uw kwekerij zoals terugkoppelingen vanuit de klimaatcomputer, informatie van uw medewerkers, het pad registratiesysteem etc. Informatie waarmee u de productiviteit, kwaliteit en het rendement kunt verbeteren.

Groei Analyse Systeem.
"Zou het niet geweldig zijn als u naast al deze gegevens ook de werkelijke groei van uw gewas kunt zien? Dan kunt u gaan sturen op basis van "productie" in plaats van op basis van klimaatinstellingen en visuele inspecties", oppert Joost van Rooij van Paskal Systems. Dat is namelijk wat kan met hun systeem.

De draadloze sensoren die in de kas hangen sturen continue de data door van de metingen die gedaan worden. Deze gegevens worden samen met de gegevens uit de klimaatcomputer verwerkt en via een beveiligde website kunt u met behulp van vrij instelbare grafieken de gegevens analyseren en inzichtelijk maken. "Dankzij de dagelijkse terugkoppeling kunt u direct zien welke effecten bepaalde instellingen hebben en kunt u uw klimaat verder afstemmen op de dagelijkse behoefte van uw plant", vertelt Van Rooij. "Snel en duidelijk inzicht krijgen en de verschillen zien tussen afdelingen, locaties, soorten, substraten of bijvoorbeeld een ander bemestingsstrategie. Het is allemaal mogelijk met het Paskal Groei Analyse Systeem."

Niet alleen voor de tomaten en komkommer kwekers
Het Paskal Groei Analyse systeem wordt wereldwijd gebruikt door een aantal vooraanstaande telers. "In Nederland hebben we nu de eerste phalaenopsis-kweker, die het systeem gebruikt om zijn irrigatie regiem te bepalen. Bij deze teelt registreert het systeem de dagelijkse gewichtsafname van de potten. Deze afname wordt gerealiseerd door vocht verlies. Op basis van deze gegevens kan men de irrigatie afstemmen op de behoefte van de plant. Een goede Phalaenopsis kweker kan 5 tot 10% uitval tegengaan door het juiste irrigatie regiem toe te passen. "

Voor meer informatie of als u een brochure wilt ontvangen kunt u contact opnemen met Joost van Rooij via de e-mail joost@paskal-group.com of telefonisch 06 538 21 545

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven