Pierre Demesmaeker, Inter-Arbo;

FotoCCar introduceert mobiele fotostudio met bluescreen

Tholen - In februari behaalde de FotoCCar van Pierre Demesmaeker de Innovatieprijs-tuinbouwtechniek 2015 te Angers (Végédirect France) en nu, een jaar na veelvuldig op de verschillende tuin-, groen- en sierteeltbeurzen in onze streken promotie te hebben gemaakt, introduceert FotoCCar alweer iets nieuws: een 'bluescreen-versie'. “Een wereldpremière”, aldus een trotse Demesmaeker. “Dit laat toe om de plant of bloem te fotograferen en de blauwe achtergrond fotografisch te wissen. Zodoende kan per direct de plant of bloem digitaal in een passende omgeving, zoals in een vaas, op een terras, in een kantoor of in een tuinomgeving geprojecteerd worden.”


Links, het nieuwe model met bluescreen. Recht Pierre Demesmaeker, alweer enige tijd geleden op de Floral in Gent.

Met de mobiele fotostudio van FotoCCar kan een kweker, handelaar/exporteur of webshop een realtime beeld geven van het groene of bloeiende product. Demesmaeker: "De FotoCCar is een ideale 'tool' voor een kweker om diens sierproduct wereldkundig te maken. Fotograferen kan met professionele camera's, maar ook prima met behulp van een smartphone. De kar is mobiel en men kan dus eenvoudig tussen het gewas fotograferen of op welke plek dan ook. Omdat er van natuurlijk daglicht gebruik gemaakt wordt en er dus geen dure belichting aangeschaft hoeft te worden, is het bovendien geen zware investering."

Daarnaast komt de FotoCCar er ook in een kleinere maat (1 meter hoogte). Dit zou beantwoorden aan de vraag van veel snijbloementelers voor wie de standaard FotoCCar wat fors is (175 of 200 cm hoog). Deze uitvoering, als ook de FotoCCar met bluescreen zullen op de IFTF geïntroduceerd worden.Inter-Arbo
In het dagelijks leven runt Demesmaeker samen met vrouw en dochter boomkwekerij Inter-Arbo, alwaar tal van planten, bomen, bodembedekkers en andere sierplanten worden gekweekt. “Een specialiteit van onze kwekerij is kerstbomen in maatje XXL”, aldus Demesmaeker. “Dan moet je denken aan een meter of 25 met een maximum van 32 à 35 meter. Die laatste zijn alleen bedoeld voor zeer speciale events”. Deze bomen komen allemaal uit een privaat bosperceel van zo’n 1000 ha in de Belgische Ardennen op 430 meter boven de zeespiegel.

100 jaar
Dit jaar bestaat het bedrijf precies een eeuw en dat moet natuurlijk gevierd worden. Aankomend weekend (zaterdag 17 en zondag 18 oktober) wordt dat gevierd met Open Tuin Dagen. Het Hagenpark, met daarin meer dan 40 soorten hagen, het Expo-park, met daarin 100 soorten bodembedekkers en verschillende soorten leibomen zijn op het terrein te bewonderen.

Daarnaast organiseert de kweker op zondag voor trouwe klanten - naar jaarlijkse gewoonte - helikopter VIP rondvluchten. Demesmaeker: "Ik denk dat we in Europa zowat het enige plantencentrum/boomkwekerij zijn met private helihaven."

 
Voor meer informatie:
FotoCCar
Pierre Demesmaeker
Lenniksebaan 1358
1602 Vlezenbeek
T: +322 569 28 90
E: info@fotoccar.eu
www.fotoccar.eu

Inter-Arbo
www.Inter-Arbo.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.